Wednesday, 29 December 2010

result PMR :'(

assalamualaikum and salam satu malaysia to all readers :)

heyy , nampaknyaa dah lama aku takk post entry baru , kan kan ? banyak gilaa dah storyy aku simpan nie . berbakul ! HAHA :P . okay okayyy , entry kali nie aku nak story pasal result aku lahhh . cite sedih nie , cepat cepat ambik tisu :P . macam niee , masa semua orang kecohh result 28 dis . aku dah suka dahh , yelaa boleh lahh aku pergi ambik . then , aku dengan ibu aku pun pergi lah beli tiket balik kampung , dan bas kitaorang bertolak pada 23 dis pukul 9 pagi . tiba tiba , dengar radio , result PMR betul betul masa aku naik bas , 23 dis . adoiii , masa tu aku nak nak nangis jea doe rasanyaa , tak dapat ambik result macam orang lain . then , ibu aku cakap . takpelahhh , kau ambik hari isnin 27 dis .  so , aku jelahh yang ambik result 27 dis , tak dapat jumpa member lain , ishkkkk :'( . then , dah empat hari dekat kampung . hari isnin aku datang laa pejabat sekolahh ambik resultt . tapi bukan aku yang ambik , adik aku yang ambik . aku tak tengok langsung result aku tue sampai lahh dekat rumahh , ibu aku cakap A nya * jea dik , *B dengan *C . ishh ishhh , ibu niee . kantoi kan kenapa ? adik nak tengok sendiri .

hermm , tapi takpelahhh . dah usaha aku banyak tuee . banyakk tu jugakk laa yang aku dapat :) . dan kepada member member yang dapat straight A , 6A dengan 5A tuee . aku ucapkan tahniahh lahh dekat korangg . aku bangga jadi kawan korangg :D

Thursday, 9 December 2010

happy birthday to me :)

hey heyy , tomorow  is my birthday . but , aku tak macam korang sampai nak buat partayyy . just beli cake , potong then makan . tu jee ==" .

eh , nanti aku takutt tak laratt laaa nak like like and say thankss dekatt orang yang wish birthday aku dekat facebook . macam mana nie ? HAHA , yelaaa . tu first time birthday aku ramai gilaa yang wishh :P *perasan

ouhhh btw , ada dua orang facebook friend aku birthday diaorang sama dengan aku pada tarikh yang SMART nie :) 10 . 12 . 10 . smart gilaa kan ? aku baru sedarr . HAHA . ehmm , HAIRIE and UMMI . happy birthday :) may Allah bless us .





cat singing birthday song :)

new stuff :)

esokk , ibu aku cakap . nak pergi shopping barang dapur . lepas tue , ibu aku cakap . esokk jugakk pergi cari mp3 baru untukk akuu . ehmm , actually aku dah pernah ada . dua pulakk tue , tapi satu hilang dan satu lagi rosakk :( . thenn , 2 hari lepas . aku merayu dekat ibu akuu nak yangg baru lagii . mula mula ibu aku tak bagi . tapi lama lama , ibu aku bg jugakkk :) . tapi pakai duit aku sendirii lahh beb . tak main pakai duit mak bapak niee , nanti cakap aku tak reti menghargai pulakk (mata ke atas dan kedua tangan dibahu) .

9 . 12 . 2010 : yeahhh ! i've got that stuff . i'm really excited ! yeahhhh ,


Friday, 3 December 2010

5 a.m.

okayyy , sekarang bukanlahhh pukul 5 pagi pun . but , aku sure dan jamin . aku pasti akan post entry nie pada pukul 5 pagi kejap lagi . okayy , actually . macam nie . hari niee , my aunt datang lagi . yeahhh ! excited macam biasa :) . dia datang sebab apa . aku tak berapa nak sure laaa -.-! .

setiap kali beliau and her son and daughter datang sini . aku mesti akan pakai laptop dia . kadang kadang tue , aku rasa bersalah jugakkk . yelaaa , sedap sedap kau jeaaa pakai laptop orang . ismah teruk *dushh dushh . sekarang jea pun , aku tengah pakai pada pukul 4:45 pagi . woaahhh , tak maluunyee ismahhh *kebaboommm !

ehhh , resultt dah nak dekattt laaa . aku pun dah naik cuakk dah nieee . aku dah buat deal dah dengan ibu aku . kalau 8A , satuuuuu DSLR . kalau luluss takde gagal , dapat mp3 . hahhh , tu yang aku suka tue . tapi , kalau ibu ada duit , cepatt sikit aku dapat . kalau ibu takde duit . lambat lahh aku dapat . tapi takpeee lahh . aku tak kisahhh , janji ada :)

saya pengobses :D

saya gilakan :
. yogurt .
. camera .
. chocolate .
. facebook .
. faizal tahir .
. tumblr .
. fizo omar .
. crows zero .
. blogspot .
. cat .
. music .
. mp3 @ i-pod .
. bruno mars .
. headphone .
. zulhuzaimy .
. chewing gum .
. shahiezy sam .
. supernatural .
. 6ixth sense .
. comic .
. adibah noor .
. afdlin shauki .
. jozan .

♥,

Saturday, 27 November 2010

saya-bandar as known as i-city :P

hello hello . okayy , kali nie . aku nak cer pasal aku pergi i-city dengan sepupu aku . ouhh , fyi , nie second time aku pergi i-city . first time masa i-city mula mula bukak dulu . masuk pun free . okay , masa hari sabtu last week pada tarikh : 20 . 11 . 2010 . makcikk aku datang rumahh , makcikk aku yang nie memang sering datang laa kann . setiap kali diaorang datang , aku excited kott . memang excitedd gila lahh . ehmm , diaorang datang pasal nak buat baju tak silapp aku . first plan , diaorang nak balik hari . but , malam tue . kitaorang pergi i-city , yelaa . mak and akak aku pun tak pergi sana lagi . so , pukul 8 lebih kitaorang gerakk . naik van ramai ramai , best kott .

then , sampai jee dekat i-city . mak aku and makcikk aku excited gilaa kott . woahh , aku tengok ibu excited . aku pun rasa nak ikut excited sekali . ngeee :P . banyak gilaa kot snap pict , beratus gak laaa . tapi aku pergi sana , panasss jee kott . yelahh , semua dok pegang SLR jee . kalau aku ada SLR pun mesti smart gila kott semua pict :D , ouhh . then , dah penat berjalan semua . pergi lepakk mamak japp , makan dalam aircond kott , bapakk sejukk ==" .

dekat mamak , bolehh pulakk mamak yang waiter niee dok pi ajuk aku . aku order ROTI CANAI PLANTA GULA , dia pi bantai gelakkk . maaangaihh ! aku rilekss jelaa kan . then order air , aku last sekali yang order . ibu aku cakap laaa , ismahh cepat orderr . bolehh mamak tue bantai lagi ajuk nama aku : ASMAHHH , CEPATT ASMAHH . perghhh , damn shitt sungguhh -.-" . then , dah habis makan semua . balikk laa rumahh balikkk . nak dekat pukul satu pagi kottt . apa apa pun , aku memang enjoy gilaa :D .


saya . lala . kakak . ibu . meknon . kak iqa . and aliaa .


rohainon's family :D

Sunday, 21 November 2010

Cerita tertinggal .

eh ehh , tengah dok sibuk urus Facebook . teringat pulakk , aku tak tuliss lagi pasal aku gerak Penang seminggu lepass , HAHA ==" apalah aku nie . ehmm , okayy . seminggu lepas , pada hari Sabtu , 13 . 11 . 2010 . aku gerak penang pada pukul 9 tak silapp aku . bukan nak berhibur laa , nak ambik abang long saya yang dah habis belajar di UiTM Bukit Mertajam , penang :) . sampai kat rumah sewa along dekat penang tue dah kul 2 lebih laa aku rasa . semua excited jumpa along , *padahal semua membuta dekat belakang . HAHA .  masa tu dekat parking jea . then along pelawa naik rumah dia tue tidur kat bilik tetamu . dalam hati aku , ishhh . taknakk laa , semua lelaki kott -.- . thenn , ayah cakap . jomlahh tidur hotell , then semua pun okayy . cari cari hotell . dapatlah gak menginap kat hotell *aku duduk hotell tak mcm hotell yang korang duduk , hotell mahal -,- .

Adamson Inn . itulahh nama hotell tue , janggal gila nginap kat hotell . yelaa , first time . tp kat situ , ibu , ayah and adik beradik perempuan je yang nginap . along dengan angah stay rumah sewa along . then , aku pun suka laa tidur hotell , gampang sejuk . aku bantai laa pasang aircond 16 darjah celcius . HAHA . thenn , esoknyaa tinggalkan hotell gerak pergi naik ferry pulakk . nie pun first time jugakk . ngeee . pastu dah naik ferry , gerak gi pekena Nasi Kandar . weee~ biar banyak gilaa nasi dia . nasib aku tengah lapar gila . memang pelahap laa .

dah makan , g gerai gerai cenderahati . beli laa Key Chain , macam biasa laa -,- . beli beli , sekali masa dah naik van balikk , ehh . aku baru perasan , Key Chain tuee takde sign penang . arghhhh , geram aku . nyesall tak sibuk sibuk pilih sekali ==' . dah habis shopping cenderahati , pergi pantai pulakkk . wee , bestt gilaaa . HAHA , memang bestt laaa . sebab , dengan adik beradik akuu :D . dah mandi , berpasir . pergi singgah masjid terapung *tak salah aku , tukar baju , mandi mandi :) . lepas tuee , gerakk balikk Shah Alam . ontheway balik Shah Alam tue , singgah sungai perakk jap . beli buah banyak banyakkk , sedap gilaa kott . nyum nyum , AHAHH :D

heee , walaupun semua benda tue buat dalam satu hari . tapi tetap best . best sangat sangat .
 mereka selalu di sini , di hati saya  .
 . i love my FAMILY .
:)

Friday, 19 November 2010

problemm . yeaa holiday !

hye ! ehmm , aku dah lama nak update blog . tapi aku ada masalah besar laaa . computer aku rosak . wehh , bengang lahh aku . ishh , tanpa computer , school holiday aku nie takde makna tauu :( . aku update nie pun , pakai laptop abang long aku yang baru balik dari penang hari tue .

ehh , school holiday . aku benci kau , tapi aku suka kau . kenapa aku benci ? sebab , aku tak dapat jumpa kawan kawan aku lagi . hurmm , takpelahhh . nanti bila bila free , kita hang out sama sama tau :D . dan sebab aku suka school holiday pulakkk , sebab aku dapat tidur melebihi had masa ! wahh , best kottt :) . tapi kesian kakak , SPM dia bakal tiba beberapa hari lagi , dia belum cuti lagi tau . heee , GOOD LUCK kakak :) . buat baik baik tau and dapatkan straight a's :) .

haaa , ada lagi satu ceritaa . ahad niee , aku , abang long aku , his girfriend , adik aku and member member aku nak pergi bukit cerakahh ! weee , mesti bestt . wehh , bukannya aku tak pernah pergi bukit cerakahh laa ! tapi nie pergi ramai ramai , mestilahh bestt :D

Sunday, 7 November 2010

Orang Putih cakap Melayu :P

Saya jumpaa tiga ORANG PUTIH yang suka dan pandai speaking Malay :) . woahhh , masa mula mula tengok video video diaorang . saya agak terkejut . tetapi , makin lama saya makin suka nak tengok video video diaorang yang lain . saya sebagai orang Malaysia dan rakyat yang menggunakan Bahasa Malaysia , saya sangat bangga , bangga yang teramat sangat , yelaa , mula mula saya tengok dekat facebook Maher Zain updated status dalam bahasa Melayu . and noww , saya nampak tiga orang putih speaking Malay pulakk ? mana saya tak bangga ? yelaa , dalam banyak banyak bahasa dekat dunia niee , diaorang pilih untruk belajar Bahasa Malaysia .  saya sukaa korang sangat sangat laaa Ben Bradshaw and Paku & Belacan :) . Hey , kalau datang Malaysia nanti , hello hello laaa rakyat Malaysia . nanti kitaorang akan buat Ben and Paku & Belacan famous dekat Malaysia nie mcm Maher Zain :D

Belacan & Paku :)



Ben Bradshaw a.k.a BACA


ouhh , btw . diaorang punya loghat Bahasa Melayu ada slang Sabah .

Maggi .

well , biasa laa kann . orang dah habis periksa PMR niee . pantang pun dah habiss laa :P . ehm , bukan apa aku tulis title 'MAGGI' niee . actually , semalam . ayah aku masakkan aku maggi ! :D . kenapa aku suka sangat ? alahh , suka hati lahh . HAHA . tak takkk , ehm sebenarnya jarang ayah aku masak . then , bila ayah aku masakkan aku maggi [aku suruh :P] itu dah cukup baik dah untuk aku :) . walaupun mungkin bagi korang , perkara entah apa apa jee aku tulis niee . tp bg aku , ianya sangat bahagia . HAHA *nak menjiwang pulak

Thursday, 4 November 2010

Barbecue

hye , what a great day today ! so syiokk . izzati aziz ada buat barbecue dekat rumah dia . dia ajak bff dia , awww best sangat ehm , actually mula mula nak pergi tu aku marah jugak doe pasal hari nie . yelaa , mula mula cakap lain , pastu cakap lain . aku dah mula menyirap dah masa tu . boleh tahan gak doe korang . *ayat aku tue :P . mula mula ckp , tumpang aku . pastu , aku okay lahh . then tiba tiba text aku cakap jalan kaki , WTF ! last last , aku nak adil . korang jalan kaki , aku pun jalan kaki laaa . tengok tengok , korang naik kereta . weyhh , bengang gila aku . jalan punya jalan , tiba tiba ada kereta berhenti tepi jalan , korang rupanya [zaty hashim and myra] . aku pun dah terpinga pinga , muat ke nie ? [kereta iswara] . yelaa , masa tu ada aku , nadh dengan azmira kott . azmira dengan nadh dah naik , tinggal aku jee . eh , aku nak duduk mana ? takkan depan kot ? ada adik dia laa , dahlahh adik dia lelaki . then bapak myra cakap , takpe . naik jee , adik duduk atas pangku kakak tu . lagilaaa -.-" patutnya myra laa yg duduk dengan adik dia tu .

dekat rumah izzati aziz , sampai sampai jee dah bau dahh barbecue dia . yummy , tak sabar . HAHA XD .  pastu , makan makan . tolong dia kipas kipas barbecue tu . bla blaa , jalan jalan and segalanya lahh . yang tak boleh tahannya tu , boleh pulakk diaorang bantai buat aku gelak guling guling tau tak ? orang putih cakap : LAUGH OUT LOUD . gila lahh , memang aku berguling . then , gelak punya gelakk tak tahan nak terkencing . bolehh pulakk nadh sibuk sibuk nak masuk toilet dulu . grrr , geram gilaa aku . dia dah keluar . aku masuk , boleh pulakk dia bantai tinggal phone dalam tu . HAHA , memang aku pedajal laa phone kau :P . ngeee~

masuk maghrib . pastu ramai ramai naik bilik izzati . ambik wudhuk , pastu solat laa . boleh pulakk , time aku solat , mia bantai buat lawakk . memang aku gelakk laa masa tengah al-fatihah tak silap aku . siott jee , pastu aku tak solat lg , sebab diaorang non-stop buat lawak . sampai nak dekat pukul 8 , nak habis waktu dah . aku gelakk lagi , then diaorang semua [seramai 8 orang] keluar daripada bilik izzati taknak kacau aku solat . pastu , aku pun solat dengan penuh khusyuk . tengah baca surah nie , tiba tiba TUPP ! lampu padam , si izzati aziz tutup . siot gilaa ! solat lahh aku dalam gelap dengan rasa cuakk gilaa . nak jee aku menyumpahh . geram !

aku dah habis solat . sorang demi sorang balikk rumah , last last tinggal aku dengan nadh , azmira , izzati , mia , anis and fatin . aku macam dah kena rogol dengan izzati -_____-" . then , kitaorang snap pict laa . apa lagi . perghhh , gambar lawa lawa lahh babe , aku suka gila  . *izzati , upload cepat cepat :P . pastu , dah puas tangkap gambar . kitaorang pun balikk , siap tapau makanan bawak balik lagi XD . HAHA , pastu aku cakap dekat izzati aziz : Zati , XOXO ! pastu XOXO laaa . biar dia buat dekat semua orang . *awas , kalau anda bergerak lebih lebih dikhuatiri tercium dekat tempat yang salah , ngeee~

balikk , mak nadh ambik . ouhh , thankss :D . pastu balikk , mak aku tak balik lagi dari rakaman Rintihan Kasih . pastu , aku online . tiba tiba mak aku balikk . mak aku cakap : adik , kau nak tau rakaman apa sebenarnya ? aku cakaplah : apa ? . rakaman bang bang boom . perghhh ! siot gilaa . geram kott , mak aku dapat pergi . yelaa , acik ummi cakap budak budak tak bole pergi -,- .  takpelahhh , lagipun aku malas dah nak famous nie , cukuplah yang BATU SEREMBAN tu , HAHA X) . *ayat nak bajet .

panjang aku tulis , penat gilaa -.-! . okay lahh sayang sayang saya semua  , nanti ada masa saya buat entry baru lagi , okay ? :))

thankss to : NUR IZZATI ABDUL AZIZ :)) , mak IZZATI :) , mak NADH :P and bapak MYRA :D . dekat best friend saya jugakk , saya sayang korang sangat  .

xoxo , byeee .

Friday, 22 October 2010

Someone that I have looking for a long time

Bismillahirrahmannirahim . Assalamualaikum readers :)) . Hari ni adalahh hari yang paling aku tunggu tunggu selama ni . Ehm , hari ini aku tak pergi sekolah lagi sebab memang dekat sekolah takde apa apa . Then aku tolong ibu . Ehm , petang sikit , aku tengok Cerita 'Crows Zero' , DVD yang kakak pinjam daripada Kak Yong dekat sekolah tadi . Habis je cerita tu , aku online . Aku dapat alerts pasal Link dekat wall Tasya . aku pun tengok balik Link tu . Then , aku try search arwah bf blogger dekat Link yang Tasya bagi tu . aku search dekat Fb . Tapi tak dapat , dia keluar macam ni :


then aku click laa yang first sekali , tiba tiba dia keluar macam ni :


nampak tak kat bahagian 'search' tu ? haa , tiba tiba aku teringat nak cari orang yang aku dah lama sangat cari  . last aku jumpa dia tahun 2007 . aku pun search nama dia dekat situ . pastu keluar la result dia . aku tengok tengok , tiba tiba aku ternampak ni :



pictures ? aku pun tengok satu satu gambar tu . then aku ternampak gambar orang yang aku cari tu . aku like speechless , tergamam , shocked . semua ada , air mata aku hampir mengalir . Ya Allah !! . then aku click pict tu untuk enlarge . terkeluar macam ni :


aku terus , terkejut gilaa . dalam hati aku , Ya Allah , thats Him ! setitik air mata aku jatuh . aku memang rindu nak jumpa dia . (tak boleh menjerit sebab ada family) . then , ada tulis dekat situ : 'website for this image' . aku laju laju copy website tu , then aku bukak . aku cari cari pict dia . memang banyak pict dia , dia dah lain sangat :')) . aku tersenyum je tengok pict dia .

ehm , actually dia ustaz feqah aku masa aku darjah enam sekolah agama tahun 2007 . aku rapat gilaa dengan dia , semua memory sekolah agama masih ada dalam minda aku . macam macam kitaorang buat . semua aku ingat . aku ingat and aku cari dia sampai sekarang , plat motor dia pun aku ingat (tak silap aku laa) . aku tak taulah dia ingat aku ke takk . sampai ada kertas ucapan dia tulis untuk aku sebelum UPSR and PSRA pun aku laminate , betapa aku sayang dekat benda tu :') . Ya Allah , aku rasa macam nak menjerit , menangis sebab jumpa latest pict dia . sekurang kurangnya aku tau dia ada lagi :)) . 


-speechless-

Monday, 18 October 2010

Duit ouhh Duit sayang .

sobs sobss . sampai hati duit . buat aku macam ni . ehm , heh korang nak tau takk . actually duit yang korang lelong lelong dekat Majlis Hi-Tea hari tu duit aku laa T^T . aku baru sedar bila aku dah balikk , siott sgtt . ehm , then , tadi aku tak dtg sekolah . aku pergi kedai dengan ibu aku . aku keluarkan empat ringgit . sampai kedai aku cari cari duit tu takde . dah hilang weee~ :'( . ishhh , dalam masa empat hari dah sepuluh ringgit aku hilang , WT* ! eeee , apa punya nasib malang , ishh :'((

. KASIHANI DIRIKU .

Friday, 15 October 2010

Hi-Tea PSS 2010

ehm . hari ni (15 . 10 . 2010) , ada Majlis Hi-Tea PSS dekat Hotel Blue Wave , Shah Alam . gilaa best :D . baru balikk nie , penat gilaa -.- . hehh , activity pertama . sure laa makan ! ngap ngap sana sini . gilaa sedap , rasa macamm [woahhh] . then , macam macam ahh buat kat sana . paling penting , tangkap gambar . byk gilaa tangkap gambar . aku pulak berkesempatan pegang camera DSLR kak Yong :D . woahh , sangat berdebar (yelaa , camera orang) . tangkap laa gambar sana sini . dah puas pegang dgn rasa malu-malu , aku pun pulang balik camera dekat kak Yong . huhh , legaa -.- . HAHA . lepas tu , tukar-tukar hadiah . tangkap gambar . bla blaa . then , ada pulak satu part ni buat aku jealous ! eeee , syafira tangkap gambar dengan dia . dia dahlah nampak kurus malam tu :P . heee , and and . ada satu gambar dalam lif , atie tangkap . dahlah smart . tambah pulak dengan flash , membuatkan muka dia nampak putih dan HANDSOME  ! heeee XD .

LOVE LIKE THISS 

Thursday, 14 October 2010

PMR was end .

yeahh . dah berapa hari PMR habis . best gila kott . ehm , lepas PMR , last tuesday , i went to McD 18 . dengan member lahh . makan makan , macam biasa biasa je . then , esoknya tak datang sekolah sebab ada paper Arab and Tamil (tak ambil bahagian :P) . duduk la rumah membuta . tapi kan , tak boleh nak online . comp rosak -.- . boring gila tahap lembu . esoknya pergi sekolah sebab nak pulangkan buku teks . then esoknya lagi , iaitu hari ni , aku tak dtg . duduk rumah besarkan badan , HAHA :D . esok , pergi sekolah balik . sebab ada kerja dekat bilik spbt . petang pulakk ada jamuan PSS babe ! mesti best . tak sabar aku nak pakai baju baru yang ibu jahit . mesti lawa :) . ehmm , anyway . aku mesti akan rindukan classmates aku :'( . life must go on , right ? tak semestinya aku stay je kat sini , kan ? i love you , all of you . bila dah blahh tu , jangan lupa aku tau tau :D .

Sunday, 26 September 2010

raya sakan

woaaah , tiga hari berturut turut babe . pergi raya . hari jumaat - rumah fatin and photoshoot . hari sabtu - rumah shaz , rumah cikgu rashidah , photoshoot and rumah aku . hari ahad - rumah busu , rumah maklong , rumah tok andak , rumah jipa and rumah nadh . mak aihhh , mau kembung perut aku hari ni -.- ( hari ahad 26 . 9 ) . dekat rumah tok andak , perut aku dah senak dah . dah mcm dugong dah gaya aku , HAHA :P . then , rumah jipa . makan spaghetti , sedappp ! :D and rumah nadh laksa mariii . hehe . memang best lahhh .
belambak kot tangkap gambar . thanks to IZZATI AZIZ and photographers : ZATY HASHIM and NADIRA :) . have a great ' konvoi raya ' with you all 

 . love yahhh , xoxo .

credit to my friend : zaty , zati , anis , mia , fatin , jipa and others :)

Wednesday, 22 September 2010

Maher Zain .

haha , sekarang maher zain dah famous bhai kat Malaysia . huh , apa ? korang layan MZ ? haha , aku dah lama layan la doe , grrr -.- . sekarang ramai dah tau MZ punya lagu . eeee , aku tau dulu -,- . hrmm . tengok entry blog aku yang lepas lepas : tgk tarikh dia . dah lama kott , awal bulan april lagi aku dah layan . skrg semua dah tau who is MAHER ZAIN ! eee , dia aku punya -.- . gerammmnyaa ,

Thursday, 16 September 2010

raya berlalu begitu sahaja .

raya berlalu , exam menanti . kamera menunggu , HAHAHA . 8a's for one DSLR . arghhhh , i want it .

syawal sudah tiba .


kebiasaannya selepas takbir raya , aku sekeluarga akan pulang ke kampung . tapi pada tahun ini , balik pagi raya pulakk :( . haihh , takpeee . baju raya tak lengkap lagi tahun ni weyhh . pagi raya bertolak balik Melaka . raya raya . then ptg balik Johor . aku dah tau , mesti kat johor sedikit best . hrmm . macam macam aku buat , tapi tak best mcm raya tiga tahun lalu . dah tiga tahun takde baju raya . ibu sibuk jahit baju raya orang lain :( . hrmm . and raya tahun ni , aku takde gambar raya . accept gambar raya yang aku tangkap , gambar aku mcm biasa . but , aku ada ambil sedikit gambar hari raya daripada makcikk aku . dan , inilah dia gambar saudara mara , sepupu sepapat aku belah ibu di Johor :)


grandparents :)

                          

auntie's :)


saudara mara and sepupu sepapat lelaki :)



aktiviti pagi raya :)



from left : afiq , mamat and shafiq :)



from left : danish , haziq , ashraf , ajim and shauqi :)



saudara mara and sepupu sepapat perempuan :)

p/s : saya dan family tiada dalam gambar kerana beraya di Melaka :)
sumber : Rohainon bt Misman .

berbuka puasa . [7.9.2010]

berbuka puasa bersama sahabat sahabat ku . dua hari sebelum raya :) . pelbagai kerenah di sana . plan asal berbuka di pakli kopitiam ole ole 18 . tetapi tak jadi , kemudian di secret recipe ole ole 18 . tak jadi jugakk . lastly dekat McD jee . lantaklahh , janji buka puasa . karaoke tu yang penting . HAHA :P . antara pic yang ada sepanjang berbuka bersama sahabat saya :)


      




have a great day with you all my lovely friend <3 .
jipa , anis , zaty hashim , zati aziz , mia and darshini :)

Monday, 6 September 2010

happy plus plus sedih :'(

along dahh balikk . HAHA . dia balik semalam , hari ahad . yeaa , pasni balik kampung and rayaa ! sob sobbb , sedih nak raya ni . dapat balik 2 hari jea :'( . nak lama lama sikit . ishhh . tak sabar nak jumpa sepupu sepapat aku ;D . HAHA . *walaupun sbnrnye tak rapat* -.- . haa , selasa ni aku and mmber aku nak g buka puasa dekat OLE OLE . hehe , ada jipa sekali . tak sabarr . tapi sikit je orang dtg -.- . hrmmm , boring laa cm ni . tapi takpelahh , janji rockk ;P

Sunday, 5 September 2010

Syawal .

syawal . yeahh , bulan islam .*ayat sama -.- . biasanya orang akan , YEAAA !! RAYAA !! . tapi aku , ALAAA , RAYAA ? -.- . hrmm , aku taknakk raya cepat cepat ni . aku takuttt . takut bukan sebab apa . tapi takut sebab PMR dah nk dekat doee . hampirr gilaaa :( . then , baju raya aku langsung tak beli lagii . baju kurung tak jahit lagi -,- . adoyyyy . hrmmm , and aku ada plan sebelum ni . raya aku nak bawak ipod aku . tapi , dah hlgg :( . aku ingat nk beli baru . tapi takde fuluss lahh babe . lagilaahh aku taknak raya cepat cepat :'( . hrmmm , tapi nk buat macam mana , terima jelahhh . tahun ni aku raya melaka duluu , aku harap best raya tahun ni . sebab aku dah berazam nk jd seorang yg peramah gilaaa . *doakan aku brjaya jd seorang yg peramah mcm kat sekolah* . okaylahhh , aku nak ucapkann . SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , MAAF ZAHIR DAN BATINN . maafkan segala salah silap yang pernah aku buat selama ni , okay ? ;) . KOSONG KOSONG 0_o . :P

Ramadan .

Ramadan . yeahh , bulan islam . semua umat islam akan berpuasa . aku tau hari ni dah hari yg ke - 26 puasa . dah terlambat kott nak wish . yelahh , aku dah lama gila tak update blogg -.- . so , disini , aku ingin mengucapkan lahh . SELAMAT BERPUASA kepada semua sahabat aku , ex - sekolah kebangsaan sek 20 2002 - 2003 , ex - sekolah kebangsaan sek 24 2004 - 2007, ex - KIMAE 2004 - 2007 and student student SMK Seksyen 24(2) . hope korang puasa penuh , okay ? :) . bak kata orang , tak penuh , tak dapat raya ;D . pssttt , aku pun tak penuhh -.- . HAHA . biasa lah orang PEREMPUAN ;P .


Wednesday, 14 July 2010

name tag . key chain penyu . pen .

selain kehilangan ipod <333 , aku juga kehilangan name tag aku yang tertulis [Pengawas Pusat Sumber Nor Ismah] . uwahhhh , b**i betul laa . hilang masa hari khamis , hari kakak bertugas : 8 . 7 . 2010 . masa tu , ada lagi terlekat kat tudung aku tau . pastu balikbalik je rumah , mak aihhh !! name tag akuuu !!! mana pergi nie ? aku redha je name tag aku hilang ouhh . pastu hari isnin , key chain penyu aku yang comelcomel , along bagi hilang jugakkk !! masa hari sabtu *seminar* dah tertanggal dah dari pencilcase aku , tapi tertanggal dalam beg laa . so , okay lagi . pastu hari isnin nak pergi sekolah aku pasang balik . then , dah balik sampai rumah , key chainn akuuu !!! mana kau pergi pulakk ? aku rasa dia merajuk laa sebab aku dah dapat key chain baru dari charlene *made in phillipines* :'( . pen pulak , hari selasa hilang dia , 13 . 7 . 2010 . ada lagi masa pagi , masukmasuk je bengkel *last period* mana pen hitam aku ni ?! mesti budak lelaki curi nie . taik ! huaaa , dalam masa beberapa hari je , empat barang aku dah hilang . sedih betul laahh , *apalah nasib aku* .

kehilangan :(

mengapa kau pergi ? waa , sedih aku laa . aku syg kau tau tak ? kau lahh yang aku plg syg . antara benda yang terbaik ! hari tu , aku pergi seminar , *semangat ni* aku nak la bawak ipod aku . aku pkir : alamak , tak charge . skali aku tgk , lala dah charge kan . pastu aku pun , haahh nasib baik . aku pun bawak pergi sekolah *seminar* hari sabtu , 10 . 7 . 2010 dekat sekolah . aku pun semangat la bwk ipod . pastu dgr laa , rehat je aku dgr . dgr punya dengar , aku angkat tangan untuk jawab soalan BM dekat depan . aku pergi la jawab . pastu aku duduk balik tempat aku , masa tu dah nak balik dah , lagi sikit je . cikgu cakap , okay semua boleh balik , tapi sebelum tu , ambil roti dengan air mineral dulu okay ? okay , semua pun berpusu-pusu keluar . *aku pun sama* . pastu salam penceramah , Puan Sufida . pastu tolaktolak keluar . sampai kat bawah , aku raba aku punya hujung earphone , sekali . . .  IPOD AKU !!! dalam hati aku , ya Allah mana aku letak ni ? aku caricari dalam beg , manalah tau tertanggal dalam tu . 4 , 5 kali aku cari . still takde . then , aku ajak Ayu pergi naik balik bilik multimedia untuk cari ipod aku . " cikgu , tggu kejap ada tinggal barang ! ". Ayu jerit , cikgu pun suruh cepat . so , aku caricari laa , sekali tak jumpa bhai . bapak ahhh !!! mana ipod aku ni ?! :'( aku lari keluar , aku tahan nangis . malu aku nak nangis depan Ayu ouhh . balikbalik ada hal kat rumah , memang bapak ah aku nangis gilagilaa :'(  :'( . ipod !! ibu cakap , siapa yang ambil ipod tu , TELINGA DIA PEKAK !!! aku amin kan 10x . haaa , kau tak tau ke aku sayang gila kat ipod aku . haaaa !! Ijat pun cakap , alaaa benda murah macam tu , tak nak aku ambil !! so , pengambil kenapa kau tak berpikiran macam Ijat huh ?!! geram aku doe .

Thursday, 8 July 2010

suka gila ;D



lawa bukan ? HAHA . i love it fucking damn much . apa picture tu ? BRING ME THE HORIZON laa  ;D . kachakk bukan ? ngeee~

http://www.myspace.com/ismah_mika :)

Monday, 21 June 2010

pergi tak kembali :'(

aku selalu menatap mata kau . kita bertentang mata , kan sayang ? hahhh , sungguh indah saat itu . tetapi sejak akhirakhir ni , aku rasa sayang gilerr dekat kau . kau selalu hiburkan hati aku dgn telatah budakbudak dan muka kau yang comel tu sayang :) . kau selalu panggil aku , pastu kita main samasama . aku rindu saat tu sayang sehinggalah semalam , pukul 4 , 5 pagi aku tak bole tidur sebab mata kiri aku tak berhenti bergerak . aku risau sgtsgt , mungkinkah akan ada sesuatu yang berlaku ? aku takut nak tidur . tapi , lamalama mata aku makin layu lalu terlelap . pukul 9.50 pagi , tibatiba ibu mmbuka pintu lalu menjerit : adik , adik ! dia dah takde , kena langgar . Ya Allah , berderau darah aku . aku rasa jantung aku macam dah berhenti . aku bergegas lari ke luar rumah . aku nampak mayat dia terbujur kaku , tidak bernyawa dan tidak bernafas . Ya Allah Ya Tuhankuu~ aku diam , tak sepatah kata pun terucap dari bibirku . aku terduduk di hadapan mayatnya . tanpa aku sedari , airmata aku jatuh setitik demi setitik dan berlanjutan . sayang , kini kau pergi selamanya meninggalkan aku , ibu dan semua orang . suaramu , telatahmu , gelagatmu takkan ku lupa . kau masih kecil . tetapi , aku redha :'( . aku akan selalu ingat kau .
Al - Fatihah buatmu , Contot <3

Sunday, 20 June 2010

ipod , lagu cinta dan aku :)

music ? satu perkara biasa . yeahhh , aku macam org lain jugak . music dan aku tak bole pisah . sebab music je yang paham perasaan aku , haha :P . ermm , sekarang pun everyday aku bawak ipod pergi sekolah . *aku mmg pandai sorokkan ipod :D . ermm , setiap kali aku dgr ipod sorangsorang , aku akan termenung dan terfikirkan ADan . huhhh , menyesalnya aku cipta kau ADan . susah nak lupakan kau tau tak ? itu satu , satu lagi aku mesti akan terfikir ustaz ? huhhh , WTH (!) tapi , mmg pun . manalah ustaz pergi selama tiga tahun ni kan ? T.T
ouhh , kembali ke tujuan asal . MUSIC . haa , genre apa aku suka ? sentimental . wowwow , best gilerr lahh . aku sekarang tengah layan bandband indonesia ouh . apa ? haha , salah ke aku nak suka band indon ? dah lagulagu diaorang mmg best , nak buad macammana kan ? :P . tapi aku still support music Malaysia laa :) . ouh ? sekarang pun tgh layan wali band - aku cinta Allah <3

Friday, 18 June 2010

Showdown 2010

apabila aku tergilagilakan ini (!) . korang best gilerr bhai . buadd nk smart je , ngeee~ xD . showdown 2010 , the bestest reality tv show ever :) . mulamula tgk , aku nampak alam , joe & wakaka . aku mmg sokong wakaka sgtsgt la . pastu , dah beberapa mggu showdown 2010 live show at 8tv , aku mula minat tgk hmc phlow , giller battle crew and soul krazy . best gile diarong nie <3 . tapi mggu ni soul krazy dah tersingkir  :'( . aku mula ternampak kehebatan borneo soul breakerz . ahakkss >.< . tapi bila crewcrew yg aku minat ni , battle sesama sendiri . alamak , sedihnye tgk kalau ada yg tersingkir T.T . takpetakpe , do the best wakaka , hmc phlow , giller battle crew andand borneo soul breakerz :) . jgn hampakan saya dan lainlain fans , okay ? :D

*tak bole minat satu crew je , sbb mmg byk yg best >.< .



Thursday, 17 June 2010

camera DSLR bersama teman fb .

semakin hari , aku semakin gilakan DSLR . grrrr(!) . nikon d5000 , nikon d3000 ngan sony alpha 550 . ouhhh , pleaseee . nk sgtsgt  . tp tak mampu tigatiga , nk satu jelaahh :D . tapikan , aku bukakk fb . sana sini photographer . sanasini org tgkp gmba pki DSLR . jealous nya aku :'( . ada seorang hamba Allah ni , dia letak nickname dia 'kasut koyak' kat fb . dia mmg photographer kott . gambarr cuncun , lenss blambakk . grrrrr(!) , *tabikk spring . so , aku pn add la dia . dia approve , bagusbagus :) . tapi adalahh lagi satu hamba Allah ni , dia snap gmbar blh tahan . aku try la add dia , tapi tak approveapprove . takpelahhhh , aku cancel request . nama dah sempoi gila : John Limau :D . tak paksa pun untuk approve okeng ? tapi kalau bole , approve laahh . kerana sy add anda ada sbb . huhhh~ DSLR , sampai dah lapokk baru aku dpt kau kot T.T .

nikon d3000 :)


nikon d5000 :)


sony alpha 550 :)

Tuesday, 15 June 2010

19 mei 2010

walahwalah , best giler tarikh ni . sebelum 19 mei , ada ajak cikgu : cikgucikgu , jomla g main bowling . pastu cikgu cakap : boleh , korang tentukan la tarikhnya , nanti kita pergi okay ? :) : so , kitaorang decide la tarikh nak hang out dengan cikgu : 19 mei 2010 . dekat oleole 18 je -.-" . main bowling , karaoke , snapsnap dan makanmakan :D . best nyee :) . aku , zaty dengan anis sampai oleole dah pukul 4 . caricari cikgu , takdee ! T.T . tibatiba ternampak azmi dengan arep jamal  terpacak kat dalam tempat karok sambil lambailambai kitaorang . wahwah , seronoknya korang karokk ! lantakklaa . lepastu jalanjalan sementara tunggu diaorang habis memekak . snapsnap pastu baru main bowling . aku dapat no DUA ouhh , haha :) . tapi yang tak boleh blahh nye , ada pulakk mamat ni interframe gambar kitaorang . HAHA . makan timee ! :) . tapi hujan , takpee . redah je sudahhh  :P . sampai je mamak , cikgu belanja air . pastu , DCM nk buadd surprise untuk cikgu . wee~ makan kek pulakk tu :) . yelaa , masa tu kan bulan mei , buadd surprise kat cikgu sambil nyanyinyanyi : SELAMAT HARI GURU~ . lps dah makan , snapsnap *semua mamak tgk -.-" . pastu baru balikk . hee , best sgt . takkan dilupakan :) .

cik hafilah , happy TEACHER'S day :) . GOOD luck . love u so much , jgn lupakan kitaorang okeng :) .

Monday, 14 June 2010

teacher's day .

pada 16 mei 2010 . seluruh negara telah menyambut hari guru dengan gilanggemilang . ttp di SMKS 24 (2) , Hari Guru telah disambut pada 17 Mei 2010 di Dataran Jauhari . masa hari isnin tu , aku fikir camni je : mesti boring giler hari guru ni -.-" . ttp , sangkaan aku samasekali tidak benar . Hari Guru 2010 , mmg best gilerr laaa !!!  :) . lagilagi pentomin 4D , gempak lahh beb , haha  :D .

all teacher :
Happy Teacher's Day .
Wish me luck ever :) .
I Love You Damn Much ,
CIKGU  <3<3

pentomin : final :

walaweyh , dah lama aku tak updated blog kankankan ? banyak benda aku nak cerita ouh :) . okay , fistly pasal FINAL pentomin . dah lama dah : 12 mei 2010 :  dah sampai final ? aku tak percaya ouhh masa tu -,-" . kitaorang dah berlatih matimatian la untuk pentomin uh . pastu tiba je final , Ya Allah , bestnya diaorang punya !!! macam mana ni ? -.- . *semoga kitaorang bole buad yang terbaik :) .  pastu , sampai turn kitaorang : last sekali : bapak ahh , berdebar gilerr siott . aku pun , rilekss sudaaa . pastu selamba je aku berlakon , lantaklah orang nak kata apa .  and then tamat la persembahan kitaorang . beberapa puluh minit kemudian , dapat keputusan . tempat ke KETIGA , wth !!! sedih gilerr , pastu kitaorang blahh la . tibatiba cikgu datang kat kitaorang , and then cikgu cakap : actually kitaorang dapat number ONE , tapi kat markah juri laaa -.-" . tapi markah juri awam la yang menyebabkan kitaorang dapat number THREE !! sedihnya T.T . takpetakpe , janji dapat pengalaman berlakon , kankan ?  :D

Tuesday, 27 April 2010

pentomin : part ii

yeaa~
pantomin msuk final !
haha , bpak beshh .

mse pertandingan pantomin (22.4.2010)
aku ngn group aku .
sume nervous gler nk naik pentas .
aku plg over smpai nanges2 .
haha . maluuu  -,-"

pstu , mule laaa .
wahhhhh , takottt nyeee .
haha .

part iqa kne rogol best glerr .
haha , sume org mcm (woaahhhh)
hahaha , gler kentang sume s**m . haha .
pastu part mak mati , aku yg bawa watak .
sakit gler pale aku .
smpai skrg xhilg lg sakit tau x ? -,-"

pastu , hr sabtu (sekola ganti)
k.yong ckp ;
tahniah ismah , msuk final berlakon .

aku pn , apa k.yong ?!!
yeaaaahhH ! haha , mnjerit2 pgl nad mcm org gilaa =,="

pastu heboh kt dak2 len , over hepy sume ble dgr brite tu . haha .
pastu , okay . nnt final buat best . sharp n bla bla .
pstu cekgu ckp ; 
kmu msuk final , tp xblh buat adegan rogol , lepakk ngn kt pub .
kteorg sume , WTF !!
herggghhhh  -,-"

bengang gler cz adegan sume tu best glerr . haha .
tp xpe .
3ZAMRUD ; oll da bestt !!!
we can do it , chayokk2 !

:)

Wednesday, 21 April 2010

pentomin : part i

mummmyyyyy !!!
huaaaa~
nervous gler vavi aku weyhh .

esok je pertndingn PANTOMIN tue !
cmne nie ? cmne nie ?

tlg akuu  -,-"

takpe2 , rilekkk ismahh  :)
tenangg .

haha , after kteorg abes brtndng nnt .
aku nk ucap berbyk2 thanks kt ckgu svk aku ;
ermm , aaaa . haha , lpe  =.="

trimasss cekguuu !
tnpa cekgu , kteorg xley buat bnde nie .
(berlakon)

okay , ismahh .
smoge brjaya .
kau BOLEHHH  :)


Friday, 16 April 2010

Maher Zain :)

look around yourself .
can you see this wonder ?
blablablaa .

haha , best gler weyhh .
rmai tgh lyn Maher Zain skrg kn ?
yeahh , btol tue .
tp kt klas aku , aku sorg je lyn mmat tue .

haha , nmpk nye aku mju laa !
hahaha .

lgu dye sume ade unsur2 keTuhanan .
warghhhh , best gler .


p/s ; MAHER Zain ,
           I love You .
                ismah  :)

Apabila Ismah Diajak Berlakon .

walaweyhhh .
haha , aku berlakon ?!
WTF ?!

mse hr selasa ; 13.4.2010 , anis tnye aku ;
"ismah , kau nk blakon x ?"
n then , aku ckp r blakon pe ?
blablabla .
ouhh ? okay , aku msuk .

pstu zaty gaga sruh aku dtg ptg tuk blatih .
ouhh , okay . ptg aku dtg .
aku dtg la ptg , tp aku dtg lmbt .
dyorg tak tau nk bg aku wtak ape .

pstu nad ckp "ismah jd mmber aku weyh"
aku pn , okay .
tbe2 , amir dtg sblh aku , dye ckp "ismah jd mak r"
aku pn , WHAT ?!! aku MAK ?!
aku igt wtak biase2 r , okay laa .

pstu aku tnye kt nad , cmne jln cte ?
nad cte la .
blablabla , n then dye ckp mak kne mati .
WTH ?!! mati ? aku la tuee .
haisyhh =.="

okay2 , lantaklaa .
tbe2 dh smpi part nk mati tue .
dyorg ckp , mak mati xsush .
heart attack je .
HAAA?!! grrr~

yeye , aku buat .

3hr brlalu~

haha , aku berjaya mmbwa wtak mak tue !
tp mse mle2 nk blakon mati tue , warghhh .
nervous gle vavi seyhh !
tp lme2 jd gak .

sgt best , i love that .
wargghh , best glerrr  :)

kteorg brtnding brlakon 22/23.4.2010 nnt .
hehhh , tkuttt .

p/s; cte ni 18sg , haha :p

Friday, 26 March 2010

So Ji Sub

Jumaat mggu lps .
bersamaan 19.3.2010 .
pukul 10.30 , aku terselak 8tv .
pstu aku pn tertgk 1 cte korea ni .
Best Gile plak !
pastu tbe2 , termuncul hero .
bapak ah !
Handsome gile2 bhai .
aku geram gle , smpai semua org aku picit2 .
;D


aku tak tau apa nme dia .
bukn main lagi aku usaha cari nama cite tue .
akhirnya aku terjmpe di guide astro .
tjuk cte tue ;
Sorry , I Love You .
HAHAA ;D
apa lagi , aku search internet .
aku cari nma dia , n then aku copy byk2 !
handsome bhai .
HAHAAA ;D
sonok gle .
nme dia So Ji Sub :)



Bookfair :)

we korg .
aku tak cite lg psl g PWTC la .
haaha .
mggu lps cuti kn ?


hr sabtu , aku . khaino . k.yong && fikri .
jln sme2 mse d PWTC uh .
*best gile !


msuk2 je bgunan PWTC uh .
aku && khaino nmpk KOMIK GS !
huh , excited gile bhai :)


pastu plih pnye pilih .
finally , dpt 7 buah komik skaly borong !
HAHAAA . ganas2 ;p


mse kiteorg beli komik tu , k.yong . fikri && afiqah dah sempat round dah .
lamanya kiteorg plih komik =,="


n then , dah lps beli komik .
rayau2 . rayau n rayau lg .


agak2 dah lapar .
kteorg g The Mall tuk mkn !
HAHAA ;D


byk best wow !
mkn Chicken Rice , babe :)
fikri blanje sbb duit aku && akak aku ; Khaino .
dah hbis =.="


takpe , baeknye fikri .
hehee ;D
tgh mkn , k.yong ade beli mjlh remaja .
excited nk bcekn kteorg pnye zodiac !
HAHAA , dh mcm fmly tau ?!
:)


tp , yg plg best . kelakar . tkkn dilupakn adalh .
kteorg sume kne kjar ngn mamat2 && minah2 x-pax .
AHAHAA ;D
mentang2 kteorg pki bju ungu .
jd perhatian pulak .
=________________="


best gle g sna .
aku plg bengang ngn k.yong r !
dia gelak mcm kena rasuk hnya sebab aku main melints je !
=.="
*segan gile tyme nie .


sampai balek pn dia igt lg hal tue .
HAHAAA .
best yg teramat sgttttt !
;))


Fikri , kau best der !
K.yong , takpe . Ismah igt ! ;p
Afiqah , kau mmg camtue la !
Khaino , tak tau nk ckp pe =,="
HAHAAA ;D


papepon , i never 4get this !
xoxo , bye :)


-the end-