Wednesday, 29 December 2010

result PMR :'(

assalamualaikum and salam satu malaysia to all readers :)

heyy , nampaknyaa dah lama aku takk post entry baru , kan kan ? banyak gilaa dah storyy aku simpan nie . berbakul ! HAHA :P . okay okayyy , entry kali nie aku nak story pasal result aku lahhh . cite sedih nie , cepat cepat ambik tisu :P . macam niee , masa semua orang kecohh result 28 dis . aku dah suka dahh , yelaa boleh lahh aku pergi ambik . then , aku dengan ibu aku pun pergi lah beli tiket balik kampung , dan bas kitaorang bertolak pada 23 dis pukul 9 pagi . tiba tiba , dengar radio , result PMR betul betul masa aku naik bas , 23 dis . adoiii , masa tu aku nak nak nangis jea doe rasanyaa , tak dapat ambik result macam orang lain . then , ibu aku cakap . takpelahhh , kau ambik hari isnin 27 dis .  so , aku jelahh yang ambik result 27 dis , tak dapat jumpa member lain , ishkkkk :'( . then , dah empat hari dekat kampung . hari isnin aku datang laa pejabat sekolahh ambik resultt . tapi bukan aku yang ambik , adik aku yang ambik . aku tak tengok langsung result aku tue sampai lahh dekat rumahh , ibu aku cakap A nya * jea dik , *B dengan *C . ishh ishhh , ibu niee . kantoi kan kenapa ? adik nak tengok sendiri .

hermm , tapi takpelahhh . dah usaha aku banyak tuee . banyakk tu jugakk laa yang aku dapat :) . dan kepada member member yang dapat straight A , 6A dengan 5A tuee . aku ucapkan tahniahh lahh dekat korangg . aku bangga jadi kawan korangg :D

Thursday, 9 December 2010

happy birthday to me :)

hey heyy , tomorow  is my birthday . but , aku tak macam korang sampai nak buat partayyy . just beli cake , potong then makan . tu jee ==" .

eh , nanti aku takutt tak laratt laaa nak like like and say thankss dekatt orang yang wish birthday aku dekat facebook . macam mana nie ? HAHA , yelaaa . tu first time birthday aku ramai gilaa yang wishh :P *perasan

ouhhh btw , ada dua orang facebook friend aku birthday diaorang sama dengan aku pada tarikh yang SMART nie :) 10 . 12 . 10 . smart gilaa kan ? aku baru sedarr . HAHA . ehmm , HAIRIE and UMMI . happy birthday :) may Allah bless us .





cat singing birthday song :)

new stuff :)

esokk , ibu aku cakap . nak pergi shopping barang dapur . lepas tue , ibu aku cakap . esokk jugakk pergi cari mp3 baru untukk akuu . ehmm , actually aku dah pernah ada . dua pulakk tue , tapi satu hilang dan satu lagi rosakk :( . thenn , 2 hari lepas . aku merayu dekat ibu akuu nak yangg baru lagii . mula mula ibu aku tak bagi . tapi lama lama , ibu aku bg jugakkk :) . tapi pakai duit aku sendirii lahh beb . tak main pakai duit mak bapak niee , nanti cakap aku tak reti menghargai pulakk (mata ke atas dan kedua tangan dibahu) .

9 . 12 . 2010 : yeahhh ! i've got that stuff . i'm really excited ! yeahhhh ,


Friday, 3 December 2010

5 a.m.

okayyy , sekarang bukanlahhh pukul 5 pagi pun . but , aku sure dan jamin . aku pasti akan post entry nie pada pukul 5 pagi kejap lagi . okayy , actually . macam nie . hari niee , my aunt datang lagi . yeahhh ! excited macam biasa :) . dia datang sebab apa . aku tak berapa nak sure laaa -.-! .

setiap kali beliau and her son and daughter datang sini . aku mesti akan pakai laptop dia . kadang kadang tue , aku rasa bersalah jugakkk . yelaaa , sedap sedap kau jeaaa pakai laptop orang . ismah teruk *dushh dushh . sekarang jea pun , aku tengah pakai pada pukul 4:45 pagi . woaahhh , tak maluunyee ismahhh *kebaboommm !

ehhh , resultt dah nak dekattt laaa . aku pun dah naik cuakk dah nieee . aku dah buat deal dah dengan ibu aku . kalau 8A , satuuuuu DSLR . kalau luluss takde gagal , dapat mp3 . hahhh , tu yang aku suka tue . tapi , kalau ibu ada duit , cepatt sikit aku dapat . kalau ibu takde duit . lambat lahh aku dapat . tapi takpeee lahh . aku tak kisahhh , janji ada :)

saya pengobses :D

saya gilakan :
. yogurt .
. camera .
. chocolate .
. facebook .
. faizal tahir .
. tumblr .
. fizo omar .
. crows zero .
. blogspot .
. cat .
. music .
. mp3 @ i-pod .
. bruno mars .
. headphone .
. zulhuzaimy .
. chewing gum .
. shahiezy sam .
. supernatural .
. 6ixth sense .
. comic .
. adibah noor .
. afdlin shauki .
. jozan .

♥,

Saturday, 27 November 2010

saya-bandar as known as i-city :P

hello hello . okayy , kali nie . aku nak cer pasal aku pergi i-city dengan sepupu aku . ouhh , fyi , nie second time aku pergi i-city . first time masa i-city mula mula bukak dulu . masuk pun free . okay , masa hari sabtu last week pada tarikh : 20 . 11 . 2010 . makcikk aku datang rumahh , makcikk aku yang nie memang sering datang laa kann . setiap kali diaorang datang , aku excited kott . memang excitedd gila lahh . ehmm , diaorang datang pasal nak buat baju tak silapp aku . first plan , diaorang nak balik hari . but , malam tue . kitaorang pergi i-city , yelaa . mak and akak aku pun tak pergi sana lagi . so , pukul 8 lebih kitaorang gerakk . naik van ramai ramai , best kott .

then , sampai jee dekat i-city . mak aku and makcikk aku excited gilaa kott . woahh , aku tengok ibu excited . aku pun rasa nak ikut excited sekali . ngeee :P . banyak gilaa kot snap pict , beratus gak laaa . tapi aku pergi sana , panasss jee kott . yelahh , semua dok pegang SLR jee . kalau aku ada SLR pun mesti smart gila kott semua pict :D , ouhh . then , dah penat berjalan semua . pergi lepakk mamak japp , makan dalam aircond kott , bapakk sejukk ==" .

dekat mamak , bolehh pulakk mamak yang waiter niee dok pi ajuk aku . aku order ROTI CANAI PLANTA GULA , dia pi bantai gelakkk . maaangaihh ! aku rilekss jelaa kan . then order air , aku last sekali yang order . ibu aku cakap laaa , ismahh cepat orderr . bolehh mamak tue bantai lagi ajuk nama aku : ASMAHHH , CEPATT ASMAHH . perghhh , damn shitt sungguhh -.-" . then , dah habis makan semua . balikk laa rumahh balikkk . nak dekat pukul satu pagi kottt . apa apa pun , aku memang enjoy gilaa :D .


saya . lala . kakak . ibu . meknon . kak iqa . and aliaa .


rohainon's family :D

Sunday, 21 November 2010

Cerita tertinggal .

eh ehh , tengah dok sibuk urus Facebook . teringat pulakk , aku tak tuliss lagi pasal aku gerak Penang seminggu lepass , HAHA ==" apalah aku nie . ehmm , okayy . seminggu lepas , pada hari Sabtu , 13 . 11 . 2010 . aku gerak penang pada pukul 9 tak silapp aku . bukan nak berhibur laa , nak ambik abang long saya yang dah habis belajar di UiTM Bukit Mertajam , penang :) . sampai kat rumah sewa along dekat penang tue dah kul 2 lebih laa aku rasa . semua excited jumpa along , *padahal semua membuta dekat belakang . HAHA .  masa tu dekat parking jea . then along pelawa naik rumah dia tue tidur kat bilik tetamu . dalam hati aku , ishhh . taknakk laa , semua lelaki kott -.- . thenn , ayah cakap . jomlahh tidur hotell , then semua pun okayy . cari cari hotell . dapatlah gak menginap kat hotell *aku duduk hotell tak mcm hotell yang korang duduk , hotell mahal -,- .

Adamson Inn . itulahh nama hotell tue , janggal gila nginap kat hotell . yelaa , first time . tp kat situ , ibu , ayah and adik beradik perempuan je yang nginap . along dengan angah stay rumah sewa along . then , aku pun suka laa tidur hotell , gampang sejuk . aku bantai laa pasang aircond 16 darjah celcius . HAHA . thenn , esoknyaa tinggalkan hotell gerak pergi naik ferry pulakk . nie pun first time jugakk . ngeee . pastu dah naik ferry , gerak gi pekena Nasi Kandar . weee~ biar banyak gilaa nasi dia . nasib aku tengah lapar gila . memang pelahap laa .

dah makan , g gerai gerai cenderahati . beli laa Key Chain , macam biasa laa -,- . beli beli , sekali masa dah naik van balikk , ehh . aku baru perasan , Key Chain tuee takde sign penang . arghhhh , geram aku . nyesall tak sibuk sibuk pilih sekali ==' . dah habis shopping cenderahati , pergi pantai pulakkk . wee , bestt gilaaa . HAHA , memang bestt laaa . sebab , dengan adik beradik akuu :D . dah mandi , berpasir . pergi singgah masjid terapung *tak salah aku , tukar baju , mandi mandi :) . lepas tuee , gerakk balikk Shah Alam . ontheway balik Shah Alam tue , singgah sungai perakk jap . beli buah banyak banyakkk , sedap gilaa kott . nyum nyum , AHAHH :D

heee , walaupun semua benda tue buat dalam satu hari . tapi tetap best . best sangat sangat .
 mereka selalu di sini , di hati saya  .
 . i love my FAMILY .
:)

Friday, 19 November 2010

problemm . yeaa holiday !

hye ! ehmm , aku dah lama nak update blog . tapi aku ada masalah besar laaa . computer aku rosak . wehh , bengang lahh aku . ishh , tanpa computer , school holiday aku nie takde makna tauu :( . aku update nie pun , pakai laptop abang long aku yang baru balik dari penang hari tue .

ehh , school holiday . aku benci kau , tapi aku suka kau . kenapa aku benci ? sebab , aku tak dapat jumpa kawan kawan aku lagi . hurmm , takpelahhh . nanti bila bila free , kita hang out sama sama tau :D . dan sebab aku suka school holiday pulakkk , sebab aku dapat tidur melebihi had masa ! wahh , best kottt :) . tapi kesian kakak , SPM dia bakal tiba beberapa hari lagi , dia belum cuti lagi tau . heee , GOOD LUCK kakak :) . buat baik baik tau and dapatkan straight a's :) .

haaa , ada lagi satu ceritaa . ahad niee , aku , abang long aku , his girfriend , adik aku and member member aku nak pergi bukit cerakahh ! weee , mesti bestt . wehh , bukannya aku tak pernah pergi bukit cerakahh laa ! tapi nie pergi ramai ramai , mestilahh bestt :D

Sunday, 7 November 2010

Orang Putih cakap Melayu :P

Saya jumpaa tiga ORANG PUTIH yang suka dan pandai speaking Malay :) . woahhh , masa mula mula tengok video video diaorang . saya agak terkejut . tetapi , makin lama saya makin suka nak tengok video video diaorang yang lain . saya sebagai orang Malaysia dan rakyat yang menggunakan Bahasa Malaysia , saya sangat bangga , bangga yang teramat sangat , yelaa , mula mula saya tengok dekat facebook Maher Zain updated status dalam bahasa Melayu . and noww , saya nampak tiga orang putih speaking Malay pulakk ? mana saya tak bangga ? yelaa , dalam banyak banyak bahasa dekat dunia niee , diaorang pilih untruk belajar Bahasa Malaysia .  saya sukaa korang sangat sangat laaa Ben Bradshaw and Paku & Belacan :) . Hey , kalau datang Malaysia nanti , hello hello laaa rakyat Malaysia . nanti kitaorang akan buat Ben and Paku & Belacan famous dekat Malaysia nie mcm Maher Zain :D

Belacan & Paku :)



Ben Bradshaw a.k.a BACA


ouhh , btw . diaorang punya loghat Bahasa Melayu ada slang Sabah .

Maggi .

well , biasa laa kann . orang dah habis periksa PMR niee . pantang pun dah habiss laa :P . ehm , bukan apa aku tulis title 'MAGGI' niee . actually , semalam . ayah aku masakkan aku maggi ! :D . kenapa aku suka sangat ? alahh , suka hati lahh . HAHA . tak takkk , ehm sebenarnya jarang ayah aku masak . then , bila ayah aku masakkan aku maggi [aku suruh :P] itu dah cukup baik dah untuk aku :) . walaupun mungkin bagi korang , perkara entah apa apa jee aku tulis niee . tp bg aku , ianya sangat bahagia . HAHA *nak menjiwang pulak

Thursday, 4 November 2010

Barbecue

hye , what a great day today ! so syiokk . izzati aziz ada buat barbecue dekat rumah dia . dia ajak bff dia , awww best sangat ehm , actually mula mula nak pergi tu aku marah jugak doe pasal hari nie . yelaa , mula mula cakap lain , pastu cakap lain . aku dah mula menyirap dah masa tu . boleh tahan gak doe korang . *ayat aku tue :P . mula mula ckp , tumpang aku . pastu , aku okay lahh . then tiba tiba text aku cakap jalan kaki , WTF ! last last , aku nak adil . korang jalan kaki , aku pun jalan kaki laaa . tengok tengok , korang naik kereta . weyhh , bengang gila aku . jalan punya jalan , tiba tiba ada kereta berhenti tepi jalan , korang rupanya [zaty hashim and myra] . aku pun dah terpinga pinga , muat ke nie ? [kereta iswara] . yelaa , masa tu ada aku , nadh dengan azmira kott . azmira dengan nadh dah naik , tinggal aku jee . eh , aku nak duduk mana ? takkan depan kot ? ada adik dia laa , dahlahh adik dia lelaki . then bapak myra cakap , takpe . naik jee , adik duduk atas pangku kakak tu . lagilaaa -.-" patutnya myra laa yg duduk dengan adik dia tu .

dekat rumah izzati aziz , sampai sampai jee dah bau dahh barbecue dia . yummy , tak sabar . HAHA XD .  pastu , makan makan . tolong dia kipas kipas barbecue tu . bla blaa , jalan jalan and segalanya lahh . yang tak boleh tahannya tu , boleh pulakk diaorang bantai buat aku gelak guling guling tau tak ? orang putih cakap : LAUGH OUT LOUD . gila lahh , memang aku berguling . then , gelak punya gelakk tak tahan nak terkencing . bolehh pulakk nadh sibuk sibuk nak masuk toilet dulu . grrr , geram gilaa aku . dia dah keluar . aku masuk , boleh pulakk dia bantai tinggal phone dalam tu . HAHA , memang aku pedajal laa phone kau :P . ngeee~

masuk maghrib . pastu ramai ramai naik bilik izzati . ambik wudhuk , pastu solat laa . boleh pulakk , time aku solat , mia bantai buat lawakk . memang aku gelakk laa masa tengah al-fatihah tak silap aku . siott jee , pastu aku tak solat lg , sebab diaorang non-stop buat lawak . sampai nak dekat pukul 8 , nak habis waktu dah . aku gelakk lagi , then diaorang semua [seramai 8 orang] keluar daripada bilik izzati taknak kacau aku solat . pastu , aku pun solat dengan penuh khusyuk . tengah baca surah nie , tiba tiba TUPP ! lampu padam , si izzati aziz tutup . siot gilaa ! solat lahh aku dalam gelap dengan rasa cuakk gilaa . nak jee aku menyumpahh . geram !

aku dah habis solat . sorang demi sorang balikk rumah , last last tinggal aku dengan nadh , azmira , izzati , mia , anis and fatin . aku macam dah kena rogol dengan izzati -_____-" . then , kitaorang snap pict laa . apa lagi . perghhh , gambar lawa lawa lahh babe , aku suka gila  . *izzati , upload cepat cepat :P . pastu , dah puas tangkap gambar . kitaorang pun balikk , siap tapau makanan bawak balik lagi XD . HAHA , pastu aku cakap dekat izzati aziz : Zati , XOXO ! pastu XOXO laaa . biar dia buat dekat semua orang . *awas , kalau anda bergerak lebih lebih dikhuatiri tercium dekat tempat yang salah , ngeee~

balikk , mak nadh ambik . ouhh , thankss :D . pastu balikk , mak aku tak balik lagi dari rakaman Rintihan Kasih . pastu , aku online . tiba tiba mak aku balikk . mak aku cakap : adik , kau nak tau rakaman apa sebenarnya ? aku cakaplah : apa ? . rakaman bang bang boom . perghhh ! siot gilaa . geram kott , mak aku dapat pergi . yelaa , acik ummi cakap budak budak tak bole pergi -,- .  takpelahhh , lagipun aku malas dah nak famous nie , cukuplah yang BATU SEREMBAN tu , HAHA X) . *ayat nak bajet .

panjang aku tulis , penat gilaa -.-! . okay lahh sayang sayang saya semua  , nanti ada masa saya buat entry baru lagi , okay ? :))

thankss to : NUR IZZATI ABDUL AZIZ :)) , mak IZZATI :) , mak NADH :P and bapak MYRA :D . dekat best friend saya jugakk , saya sayang korang sangat  .

xoxo , byeee .

Friday, 22 October 2010

Someone that I have looking for a long time

Bismillahirrahmannirahim . Assalamualaikum readers :)) . Hari ni adalahh hari yang paling aku tunggu tunggu selama ni . Ehm , hari ini aku tak pergi sekolah lagi sebab memang dekat sekolah takde apa apa . Then aku tolong ibu . Ehm , petang sikit , aku tengok Cerita 'Crows Zero' , DVD yang kakak pinjam daripada Kak Yong dekat sekolah tadi . Habis je cerita tu , aku online . Aku dapat alerts pasal Link dekat wall Tasya . aku pun tengok balik Link tu . Then , aku try search arwah bf blogger dekat Link yang Tasya bagi tu . aku search dekat Fb . Tapi tak dapat , dia keluar macam ni :


then aku click laa yang first sekali , tiba tiba dia keluar macam ni :


nampak tak kat bahagian 'search' tu ? haa , tiba tiba aku teringat nak cari orang yang aku dah lama sangat cari  . last aku jumpa dia tahun 2007 . aku pun search nama dia dekat situ . pastu keluar la result dia . aku tengok tengok , tiba tiba aku ternampak ni :



pictures ? aku pun tengok satu satu gambar tu . then aku ternampak gambar orang yang aku cari tu . aku like speechless , tergamam , shocked . semua ada , air mata aku hampir mengalir . Ya Allah !! . then aku click pict tu untuk enlarge . terkeluar macam ni :


aku terus , terkejut gilaa . dalam hati aku , Ya Allah , thats Him ! setitik air mata aku jatuh . aku memang rindu nak jumpa dia . (tak boleh menjerit sebab ada family) . then , ada tulis dekat situ : 'website for this image' . aku laju laju copy website tu , then aku bukak . aku cari cari pict dia . memang banyak pict dia , dia dah lain sangat :')) . aku tersenyum je tengok pict dia .

ehm , actually dia ustaz feqah aku masa aku darjah enam sekolah agama tahun 2007 . aku rapat gilaa dengan dia , semua memory sekolah agama masih ada dalam minda aku . macam macam kitaorang buat . semua aku ingat . aku ingat and aku cari dia sampai sekarang , plat motor dia pun aku ingat (tak silap aku laa) . aku tak taulah dia ingat aku ke takk . sampai ada kertas ucapan dia tulis untuk aku sebelum UPSR and PSRA pun aku laminate , betapa aku sayang dekat benda tu :') . Ya Allah , aku rasa macam nak menjerit , menangis sebab jumpa latest pict dia . sekurang kurangnya aku tau dia ada lagi :)) . 


-speechless-

Monday, 18 October 2010

Duit ouhh Duit sayang .

sobs sobss . sampai hati duit . buat aku macam ni . ehm , heh korang nak tau takk . actually duit yang korang lelong lelong dekat Majlis Hi-Tea hari tu duit aku laa T^T . aku baru sedar bila aku dah balikk , siott sgtt . ehm , then , tadi aku tak dtg sekolah . aku pergi kedai dengan ibu aku . aku keluarkan empat ringgit . sampai kedai aku cari cari duit tu takde . dah hilang weee~ :'( . ishhh , dalam masa empat hari dah sepuluh ringgit aku hilang , WT* ! eeee , apa punya nasib malang , ishh :'((

. KASIHANI DIRIKU .

Friday, 15 October 2010

Hi-Tea PSS 2010

ehm . hari ni (15 . 10 . 2010) , ada Majlis Hi-Tea PSS dekat Hotel Blue Wave , Shah Alam . gilaa best :D . baru balikk nie , penat gilaa -.- . hehh , activity pertama . sure laa makan ! ngap ngap sana sini . gilaa sedap , rasa macamm [woahhh] . then , macam macam ahh buat kat sana . paling penting , tangkap gambar . byk gilaa tangkap gambar . aku pulak berkesempatan pegang camera DSLR kak Yong :D . woahh , sangat berdebar (yelaa , camera orang) . tangkap laa gambar sana sini . dah puas pegang dgn rasa malu-malu , aku pun pulang balik camera dekat kak Yong . huhh , legaa -.- . HAHA . lepas tu , tukar-tukar hadiah . tangkap gambar . bla blaa . then , ada pulak satu part ni buat aku jealous ! eeee , syafira tangkap gambar dengan dia . dia dahlah nampak kurus malam tu :P . heee , and and . ada satu gambar dalam lif , atie tangkap . dahlah smart . tambah pulak dengan flash , membuatkan muka dia nampak putih dan HANDSOME  ! heeee XD .

LOVE LIKE THISS 

Thursday, 14 October 2010

PMR was end .

yeahh . dah berapa hari PMR habis . best gila kott . ehm , lepas PMR , last tuesday , i went to McD 18 . dengan member lahh . makan makan , macam biasa biasa je . then , esoknya tak datang sekolah sebab ada paper Arab and Tamil (tak ambil bahagian :P) . duduk la rumah membuta . tapi kan , tak boleh nak online . comp rosak -.- . boring gila tahap lembu . esoknya pergi sekolah sebab nak pulangkan buku teks . then esoknya lagi , iaitu hari ni , aku tak dtg . duduk rumah besarkan badan , HAHA :D . esok , pergi sekolah balik . sebab ada kerja dekat bilik spbt . petang pulakk ada jamuan PSS babe ! mesti best . tak sabar aku nak pakai baju baru yang ibu jahit . mesti lawa :) . ehmm , anyway . aku mesti akan rindukan classmates aku :'( . life must go on , right ? tak semestinya aku stay je kat sini , kan ? i love you , all of you . bila dah blahh tu , jangan lupa aku tau tau :D .

Sunday, 26 September 2010

raya sakan

woaaah , tiga hari berturut turut babe . pergi raya . hari jumaat - rumah fatin and photoshoot . hari sabtu - rumah shaz , rumah cikgu rashidah , photoshoot and rumah aku . hari ahad - rumah busu , rumah maklong , rumah tok andak , rumah jipa and rumah nadh . mak aihhh , mau kembung perut aku hari ni -.- ( hari ahad 26 . 9 ) . dekat rumah tok andak , perut aku dah senak dah . dah mcm dugong dah gaya aku , HAHA :P . then , rumah jipa . makan spaghetti , sedappp ! :D and rumah nadh laksa mariii . hehe . memang best lahhh .
belambak kot tangkap gambar . thanks to IZZATI AZIZ and photographers : ZATY HASHIM and NADIRA :) . have a great ' konvoi raya ' with you all 

 . love yahhh , xoxo .

credit to my friend : zaty , zati , anis , mia , fatin , jipa and others :)

Wednesday, 22 September 2010

Maher Zain .

haha , sekarang maher zain dah famous bhai kat Malaysia . huh , apa ? korang layan MZ ? haha , aku dah lama layan la doe , grrr -.- . sekarang ramai dah tau MZ punya lagu . eeee , aku tau dulu -,- . hrmm . tengok entry blog aku yang lepas lepas : tgk tarikh dia . dah lama kott , awal bulan april lagi aku dah layan . skrg semua dah tau who is MAHER ZAIN ! eee , dia aku punya -.- . gerammmnyaa ,

Thursday, 16 September 2010

syawal sudah tiba .


kebiasaannya selepas takbir raya , aku sekeluarga akan pulang ke kampung . tapi pada tahun ini , balik pagi raya pulakk :( . haihh , takpeee . baju raya tak lengkap lagi tahun ni weyhh . pagi raya bertolak balik Melaka . raya raya . then ptg balik Johor . aku dah tau , mesti kat johor sedikit best . hrmm . macam macam aku buat , tapi tak best mcm raya tiga tahun lalu . dah tiga tahun takde baju raya . ibu sibuk jahit baju raya orang lain :( . hrmm . and raya tahun ni , aku takde gambar raya . accept gambar raya yang aku tangkap , gambar aku mcm biasa . but , aku ada ambil sedikit gambar hari raya daripada makcikk aku . dan , inilah dia gambar saudara mara , sepupu sepapat aku belah ibu di Johor :)


grandparents :)

                          

auntie's :)


saudara mara and sepupu sepapat lelaki :)



aktiviti pagi raya :)



from left : afiq , mamat and shafiq :)



from left : danish , haziq , ashraf , ajim and shauqi :)



saudara mara and sepupu sepapat perempuan :)

p/s : saya dan family tiada dalam gambar kerana beraya di Melaka :)
sumber : Rohainon bt Misman .