Monday, 21 June 2010

pergi tak kembali :'(

aku selalu menatap mata kau . kita bertentang mata , kan sayang ? hahhh , sungguh indah saat itu . tetapi sejak akhirakhir ni , aku rasa sayang gilerr dekat kau . kau selalu hiburkan hati aku dgn telatah budakbudak dan muka kau yang comel tu sayang :) . kau selalu panggil aku , pastu kita main samasama . aku rindu saat tu sayang sehinggalah semalam , pukul 4 , 5 pagi aku tak bole tidur sebab mata kiri aku tak berhenti bergerak . aku risau sgtsgt , mungkinkah akan ada sesuatu yang berlaku ? aku takut nak tidur . tapi , lamalama mata aku makin layu lalu terlelap . pukul 9.50 pagi , tibatiba ibu mmbuka pintu lalu menjerit : adik , adik ! dia dah takde , kena langgar . Ya Allah , berderau darah aku . aku rasa jantung aku macam dah berhenti . aku bergegas lari ke luar rumah . aku nampak mayat dia terbujur kaku , tidak bernyawa dan tidak bernafas . Ya Allah Ya Tuhankuu~ aku diam , tak sepatah kata pun terucap dari bibirku . aku terduduk di hadapan mayatnya . tanpa aku sedari , airmata aku jatuh setitik demi setitik dan berlanjutan . sayang , kini kau pergi selamanya meninggalkan aku , ibu dan semua orang . suaramu , telatahmu , gelagatmu takkan ku lupa . kau masih kecil . tetapi , aku redha :'( . aku akan selalu ingat kau .
Al - Fatihah buatmu , Contot <3

Sunday, 20 June 2010

ipod , lagu cinta dan aku :)

music ? satu perkara biasa . yeahhh , aku macam org lain jugak . music dan aku tak bole pisah . sebab music je yang paham perasaan aku , haha :P . ermm , sekarang pun everyday aku bawak ipod pergi sekolah . *aku mmg pandai sorokkan ipod :D . ermm , setiap kali aku dgr ipod sorangsorang , aku akan termenung dan terfikirkan ADan . huhhh , menyesalnya aku cipta kau ADan . susah nak lupakan kau tau tak ? itu satu , satu lagi aku mesti akan terfikir ustaz ? huhhh , WTH (!) tapi , mmg pun . manalah ustaz pergi selama tiga tahun ni kan ? T.T
ouhh , kembali ke tujuan asal . MUSIC . haa , genre apa aku suka ? sentimental . wowwow , best gilerr lahh . aku sekarang tengah layan bandband indonesia ouh . apa ? haha , salah ke aku nak suka band indon ? dah lagulagu diaorang mmg best , nak buad macammana kan ? :P . tapi aku still support music Malaysia laa :) . ouh ? sekarang pun tgh layan wali band - aku cinta Allah <3

Friday, 18 June 2010

Showdown 2010

apabila aku tergilagilakan ini (!) . korang best gilerr bhai . buadd nk smart je , ngeee~ xD . showdown 2010 , the bestest reality tv show ever :) . mulamula tgk , aku nampak alam , joe & wakaka . aku mmg sokong wakaka sgtsgt la . pastu , dah beberapa mggu showdown 2010 live show at 8tv , aku mula minat tgk hmc phlow , giller battle crew and soul krazy . best gile diarong nie <3 . tapi mggu ni soul krazy dah tersingkir  :'( . aku mula ternampak kehebatan borneo soul breakerz . ahakkss >.< . tapi bila crewcrew yg aku minat ni , battle sesama sendiri . alamak , sedihnye tgk kalau ada yg tersingkir T.T . takpetakpe , do the best wakaka , hmc phlow , giller battle crew andand borneo soul breakerz :) . jgn hampakan saya dan lainlain fans , okay ? :D

*tak bole minat satu crew je , sbb mmg byk yg best >.< .



Thursday, 17 June 2010

camera DSLR bersama teman fb .

semakin hari , aku semakin gilakan DSLR . grrrr(!) . nikon d5000 , nikon d3000 ngan sony alpha 550 . ouhhh , pleaseee . nk sgtsgt  . tp tak mampu tigatiga , nk satu jelaahh :D . tapikan , aku bukakk fb . sana sini photographer . sanasini org tgkp gmba pki DSLR . jealous nya aku :'( . ada seorang hamba Allah ni , dia letak nickname dia 'kasut koyak' kat fb . dia mmg photographer kott . gambarr cuncun , lenss blambakk . grrrrr(!) , *tabikk spring . so , aku pn add la dia . dia approve , bagusbagus :) . tapi adalahh lagi satu hamba Allah ni , dia snap gmbar blh tahan . aku try la add dia , tapi tak approveapprove . takpelahhhh , aku cancel request . nama dah sempoi gila : John Limau :D . tak paksa pun untuk approve okeng ? tapi kalau bole , approve laahh . kerana sy add anda ada sbb . huhhh~ DSLR , sampai dah lapokk baru aku dpt kau kot T.T .

nikon d3000 :)


nikon d5000 :)


sony alpha 550 :)

Tuesday, 15 June 2010

19 mei 2010

walahwalah , best giler tarikh ni . sebelum 19 mei , ada ajak cikgu : cikgucikgu , jomla g main bowling . pastu cikgu cakap : boleh , korang tentukan la tarikhnya , nanti kita pergi okay ? :) : so , kitaorang decide la tarikh nak hang out dengan cikgu : 19 mei 2010 . dekat oleole 18 je -.-" . main bowling , karaoke , snapsnap dan makanmakan :D . best nyee :) . aku , zaty dengan anis sampai oleole dah pukul 4 . caricari cikgu , takdee ! T.T . tibatiba ternampak azmi dengan arep jamal  terpacak kat dalam tempat karok sambil lambailambai kitaorang . wahwah , seronoknya korang karokk ! lantakklaa . lepastu jalanjalan sementara tunggu diaorang habis memekak . snapsnap pastu baru main bowling . aku dapat no DUA ouhh , haha :) . tapi yang tak boleh blahh nye , ada pulakk mamat ni interframe gambar kitaorang . HAHA . makan timee ! :) . tapi hujan , takpee . redah je sudahhh  :P . sampai je mamak , cikgu belanja air . pastu , DCM nk buadd surprise untuk cikgu . wee~ makan kek pulakk tu :) . yelaa , masa tu kan bulan mei , buadd surprise kat cikgu sambil nyanyinyanyi : SELAMAT HARI GURU~ . lps dah makan , snapsnap *semua mamak tgk -.-" . pastu baru balikk . hee , best sgt . takkan dilupakan :) .

cik hafilah , happy TEACHER'S day :) . GOOD luck . love u so much , jgn lupakan kitaorang okeng :) .

Monday, 14 June 2010

teacher's day .

pada 16 mei 2010 . seluruh negara telah menyambut hari guru dengan gilanggemilang . ttp di SMKS 24 (2) , Hari Guru telah disambut pada 17 Mei 2010 di Dataran Jauhari . masa hari isnin tu , aku fikir camni je : mesti boring giler hari guru ni -.-" . ttp , sangkaan aku samasekali tidak benar . Hari Guru 2010 , mmg best gilerr laaa !!!  :) . lagilagi pentomin 4D , gempak lahh beb , haha  :D .

all teacher :
Happy Teacher's Day .
Wish me luck ever :) .
I Love You Damn Much ,
CIKGU  <3<3

pentomin : final :

walaweyh , dah lama aku tak updated blog kankankan ? banyak benda aku nak cerita ouh :) . okay , fistly pasal FINAL pentomin . dah lama dah : 12 mei 2010 :  dah sampai final ? aku tak percaya ouhh masa tu -,-" . kitaorang dah berlatih matimatian la untuk pentomin uh . pastu tiba je final , Ya Allah , bestnya diaorang punya !!! macam mana ni ? -.- . *semoga kitaorang bole buad yang terbaik :) .  pastu , sampai turn kitaorang : last sekali : bapak ahh , berdebar gilerr siott . aku pun , rilekss sudaaa . pastu selamba je aku berlakon , lantaklah orang nak kata apa .  and then tamat la persembahan kitaorang . beberapa puluh minit kemudian , dapat keputusan . tempat ke KETIGA , wth !!! sedih gilerr , pastu kitaorang blahh la . tibatiba cikgu datang kat kitaorang , and then cikgu cakap : actually kitaorang dapat number ONE , tapi kat markah juri laaa -.-" . tapi markah juri awam la yang menyebabkan kitaorang dapat number THREE !! sedihnya T.T . takpetakpe , janji dapat pengalaman berlakon , kankan ?  :D