Wednesday, 14 July 2010

kehilangan :(

mengapa kau pergi ? waa , sedih aku laa . aku syg kau tau tak ? kau lahh yang aku plg syg . antara benda yang terbaik ! hari tu , aku pergi seminar , *semangat ni* aku nak la bawak ipod aku . aku pkir : alamak , tak charge . skali aku tgk , lala dah charge kan . pastu aku pun , haahh nasib baik . aku pun bawak pergi sekolah *seminar* hari sabtu , 10 . 7 . 2010 dekat sekolah . aku pun semangat la bwk ipod . pastu dgr laa , rehat je aku dgr . dgr punya dengar , aku angkat tangan untuk jawab soalan BM dekat depan . aku pergi la jawab . pastu aku duduk balik tempat aku , masa tu dah nak balik dah , lagi sikit je . cikgu cakap , okay semua boleh balik , tapi sebelum tu , ambil roti dengan air mineral dulu okay ? okay , semua pun berpusu-pusu keluar . *aku pun sama* . pastu salam penceramah , Puan Sufida . pastu tolaktolak keluar . sampai kat bawah , aku raba aku punya hujung earphone , sekali . . .  IPOD AKU !!! dalam hati aku , ya Allah mana aku letak ni ? aku caricari dalam beg , manalah tau tertanggal dalam tu . 4 , 5 kali aku cari . still takde . then , aku ajak Ayu pergi naik balik bilik multimedia untuk cari ipod aku . " cikgu , tggu kejap ada tinggal barang ! ". Ayu jerit , cikgu pun suruh cepat . so , aku caricari laa , sekali tak jumpa bhai . bapak ahhh !!! mana ipod aku ni ?! :'( aku lari keluar , aku tahan nangis . malu aku nak nangis depan Ayu ouhh . balikbalik ada hal kat rumah , memang bapak ah aku nangis gilagilaa :'(  :'( . ipod !! ibu cakap , siapa yang ambil ipod tu , TELINGA DIA PEKAK !!! aku amin kan 10x . haaa , kau tak tau ke aku sayang gila kat ipod aku . haaaa !! Ijat pun cakap , alaaa benda murah macam tu , tak nak aku ambil !! so , pengambil kenapa kau tak berpikiran macam Ijat huh ?!! geram aku doe .