Sunday, 26 September 2010

raya sakan

woaaah , tiga hari berturut turut babe . pergi raya . hari jumaat - rumah fatin and photoshoot . hari sabtu - rumah shaz , rumah cikgu rashidah , photoshoot and rumah aku . hari ahad - rumah busu , rumah maklong , rumah tok andak , rumah jipa and rumah nadh . mak aihhh , mau kembung perut aku hari ni -.- ( hari ahad 26 . 9 ) . dekat rumah tok andak , perut aku dah senak dah . dah mcm dugong dah gaya aku , HAHA :P . then , rumah jipa . makan spaghetti , sedappp ! :D and rumah nadh laksa mariii . hehe . memang best lahhh .
belambak kot tangkap gambar . thanks to IZZATI AZIZ and photographers : ZATY HASHIM and NADIRA :) . have a great ' konvoi raya ' with you all 

 . love yahhh , xoxo .

credit to my friend : zaty , zati , anis , mia , fatin , jipa and others :)

Wednesday, 22 September 2010

Maher Zain .

haha , sekarang maher zain dah famous bhai kat Malaysia . huh , apa ? korang layan MZ ? haha , aku dah lama layan la doe , grrr -.- . sekarang ramai dah tau MZ punya lagu . eeee , aku tau dulu -,- . hrmm . tengok entry blog aku yang lepas lepas : tgk tarikh dia . dah lama kott , awal bulan april lagi aku dah layan . skrg semua dah tau who is MAHER ZAIN ! eee , dia aku punya -.- . gerammmnyaa ,

Thursday, 16 September 2010

raya berlalu begitu sahaja .

raya berlalu , exam menanti . kamera menunggu , HAHAHA . 8a's for one DSLR . arghhhh , i want it .

syawal sudah tiba .


kebiasaannya selepas takbir raya , aku sekeluarga akan pulang ke kampung . tapi pada tahun ini , balik pagi raya pulakk :( . haihh , takpeee . baju raya tak lengkap lagi tahun ni weyhh . pagi raya bertolak balik Melaka . raya raya . then ptg balik Johor . aku dah tau , mesti kat johor sedikit best . hrmm . macam macam aku buat , tapi tak best mcm raya tiga tahun lalu . dah tiga tahun takde baju raya . ibu sibuk jahit baju raya orang lain :( . hrmm . and raya tahun ni , aku takde gambar raya . accept gambar raya yang aku tangkap , gambar aku mcm biasa . but , aku ada ambil sedikit gambar hari raya daripada makcikk aku . dan , inilah dia gambar saudara mara , sepupu sepapat aku belah ibu di Johor :)


grandparents :)

                          

auntie's :)


saudara mara and sepupu sepapat lelaki :)



aktiviti pagi raya :)



from left : afiq , mamat and shafiq :)



from left : danish , haziq , ashraf , ajim and shauqi :)



saudara mara and sepupu sepapat perempuan :)

p/s : saya dan family tiada dalam gambar kerana beraya di Melaka :)
sumber : Rohainon bt Misman .

berbuka puasa . [7.9.2010]

berbuka puasa bersama sahabat sahabat ku . dua hari sebelum raya :) . pelbagai kerenah di sana . plan asal berbuka di pakli kopitiam ole ole 18 . tetapi tak jadi , kemudian di secret recipe ole ole 18 . tak jadi jugakk . lastly dekat McD jee . lantaklahh , janji buka puasa . karaoke tu yang penting . HAHA :P . antara pic yang ada sepanjang berbuka bersama sahabat saya :)


      




have a great day with you all my lovely friend <3 .
jipa , anis , zaty hashim , zati aziz , mia and darshini :)

Monday, 6 September 2010

happy plus plus sedih :'(

along dahh balikk . HAHA . dia balik semalam , hari ahad . yeaa , pasni balik kampung and rayaa ! sob sobbb , sedih nak raya ni . dapat balik 2 hari jea :'( . nak lama lama sikit . ishhh . tak sabar nak jumpa sepupu sepapat aku ;D . HAHA . *walaupun sbnrnye tak rapat* -.- . haa , selasa ni aku and mmber aku nak g buka puasa dekat OLE OLE . hehe , ada jipa sekali . tak sabarr . tapi sikit je orang dtg -.- . hrmmm , boring laa cm ni . tapi takpelahh , janji rockk ;P

Sunday, 5 September 2010

Syawal .

syawal . yeahh , bulan islam .*ayat sama -.- . biasanya orang akan , YEAAA !! RAYAA !! . tapi aku , ALAAA , RAYAA ? -.- . hrmm , aku taknakk raya cepat cepat ni . aku takuttt . takut bukan sebab apa . tapi takut sebab PMR dah nk dekat doee . hampirr gilaaa :( . then , baju raya aku langsung tak beli lagii . baju kurung tak jahit lagi -,- . adoyyyy . hrmmm , and aku ada plan sebelum ni . raya aku nak bawak ipod aku . tapi , dah hlgg :( . aku ingat nk beli baru . tapi takde fuluss lahh babe . lagilaahh aku taknak raya cepat cepat :'( . hrmmm , tapi nk buat macam mana , terima jelahhh . tahun ni aku raya melaka duluu , aku harap best raya tahun ni . sebab aku dah berazam nk jd seorang yg peramah gilaaa . *doakan aku brjaya jd seorang yg peramah mcm kat sekolah* . okaylahhh , aku nak ucapkann . SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , MAAF ZAHIR DAN BATINN . maafkan segala salah silap yang pernah aku buat selama ni , okay ? ;) . KOSONG KOSONG 0_o . :P

Ramadan .

Ramadan . yeahh , bulan islam . semua umat islam akan berpuasa . aku tau hari ni dah hari yg ke - 26 puasa . dah terlambat kott nak wish . yelahh , aku dah lama gila tak update blogg -.- . so , disini , aku ingin mengucapkan lahh . SELAMAT BERPUASA kepada semua sahabat aku , ex - sekolah kebangsaan sek 20 2002 - 2003 , ex - sekolah kebangsaan sek 24 2004 - 2007, ex - KIMAE 2004 - 2007 and student student SMK Seksyen 24(2) . hope korang puasa penuh , okay ? :) . bak kata orang , tak penuh , tak dapat raya ;D . pssttt , aku pun tak penuhh -.- . HAHA . biasa lah orang PEREMPUAN ;P .