Friday, 22 October 2010

Someone that I have looking for a long time

Bismillahirrahmannirahim . Assalamualaikum readers :)) . Hari ni adalahh hari yang paling aku tunggu tunggu selama ni . Ehm , hari ini aku tak pergi sekolah lagi sebab memang dekat sekolah takde apa apa . Then aku tolong ibu . Ehm , petang sikit , aku tengok Cerita 'Crows Zero' , DVD yang kakak pinjam daripada Kak Yong dekat sekolah tadi . Habis je cerita tu , aku online . Aku dapat alerts pasal Link dekat wall Tasya . aku pun tengok balik Link tu . Then , aku try search arwah bf blogger dekat Link yang Tasya bagi tu . aku search dekat Fb . Tapi tak dapat , dia keluar macam ni :


then aku click laa yang first sekali , tiba tiba dia keluar macam ni :


nampak tak kat bahagian 'search' tu ? haa , tiba tiba aku teringat nak cari orang yang aku dah lama sangat cari  . last aku jumpa dia tahun 2007 . aku pun search nama dia dekat situ . pastu keluar la result dia . aku tengok tengok , tiba tiba aku ternampak ni :



pictures ? aku pun tengok satu satu gambar tu . then aku ternampak gambar orang yang aku cari tu . aku like speechless , tergamam , shocked . semua ada , air mata aku hampir mengalir . Ya Allah !! . then aku click pict tu untuk enlarge . terkeluar macam ni :


aku terus , terkejut gilaa . dalam hati aku , Ya Allah , thats Him ! setitik air mata aku jatuh . aku memang rindu nak jumpa dia . (tak boleh menjerit sebab ada family) . then , ada tulis dekat situ : 'website for this image' . aku laju laju copy website tu , then aku bukak . aku cari cari pict dia . memang banyak pict dia , dia dah lain sangat :')) . aku tersenyum je tengok pict dia .

ehm , actually dia ustaz feqah aku masa aku darjah enam sekolah agama tahun 2007 . aku rapat gilaa dengan dia , semua memory sekolah agama masih ada dalam minda aku . macam macam kitaorang buat . semua aku ingat . aku ingat and aku cari dia sampai sekarang , plat motor dia pun aku ingat (tak silap aku laa) . aku tak taulah dia ingat aku ke takk . sampai ada kertas ucapan dia tulis untuk aku sebelum UPSR and PSRA pun aku laminate , betapa aku sayang dekat benda tu :') . Ya Allah , aku rasa macam nak menjerit , menangis sebab jumpa latest pict dia . sekurang kurangnya aku tau dia ada lagi :)) . 


-speechless-

Monday, 18 October 2010

Duit ouhh Duit sayang .

sobs sobss . sampai hati duit . buat aku macam ni . ehm , heh korang nak tau takk . actually duit yang korang lelong lelong dekat Majlis Hi-Tea hari tu duit aku laa T^T . aku baru sedar bila aku dah balikk , siott sgtt . ehm , then , tadi aku tak dtg sekolah . aku pergi kedai dengan ibu aku . aku keluarkan empat ringgit . sampai kedai aku cari cari duit tu takde . dah hilang weee~ :'( . ishhh , dalam masa empat hari dah sepuluh ringgit aku hilang , WT* ! eeee , apa punya nasib malang , ishh :'((

. KASIHANI DIRIKU .

Friday, 15 October 2010

Hi-Tea PSS 2010

ehm . hari ni (15 . 10 . 2010) , ada Majlis Hi-Tea PSS dekat Hotel Blue Wave , Shah Alam . gilaa best :D . baru balikk nie , penat gilaa -.- . hehh , activity pertama . sure laa makan ! ngap ngap sana sini . gilaa sedap , rasa macamm [woahhh] . then , macam macam ahh buat kat sana . paling penting , tangkap gambar . byk gilaa tangkap gambar . aku pulak berkesempatan pegang camera DSLR kak Yong :D . woahh , sangat berdebar (yelaa , camera orang) . tangkap laa gambar sana sini . dah puas pegang dgn rasa malu-malu , aku pun pulang balik camera dekat kak Yong . huhh , legaa -.- . HAHA . lepas tu , tukar-tukar hadiah . tangkap gambar . bla blaa . then , ada pulak satu part ni buat aku jealous ! eeee , syafira tangkap gambar dengan dia . dia dahlah nampak kurus malam tu :P . heee , and and . ada satu gambar dalam lif , atie tangkap . dahlah smart . tambah pulak dengan flash , membuatkan muka dia nampak putih dan HANDSOME  ! heeee XD .

LOVE LIKE THISS 

Thursday, 14 October 2010

PMR was end .

yeahh . dah berapa hari PMR habis . best gila kott . ehm , lepas PMR , last tuesday , i went to McD 18 . dengan member lahh . makan makan , macam biasa biasa je . then , esoknya tak datang sekolah sebab ada paper Arab and Tamil (tak ambil bahagian :P) . duduk la rumah membuta . tapi kan , tak boleh nak online . comp rosak -.- . boring gila tahap lembu . esoknya pergi sekolah sebab nak pulangkan buku teks . then esoknya lagi , iaitu hari ni , aku tak dtg . duduk rumah besarkan badan , HAHA :D . esok , pergi sekolah balik . sebab ada kerja dekat bilik spbt . petang pulakk ada jamuan PSS babe ! mesti best . tak sabar aku nak pakai baju baru yang ibu jahit . mesti lawa :) . ehmm , anyway . aku mesti akan rindukan classmates aku :'( . life must go on , right ? tak semestinya aku stay je kat sini , kan ? i love you , all of you . bila dah blahh tu , jangan lupa aku tau tau :D .