Saturday, 27 November 2010

saya-bandar as known as i-city :P

hello hello . okayy , kali nie . aku nak cer pasal aku pergi i-city dengan sepupu aku . ouhh , fyi , nie second time aku pergi i-city . first time masa i-city mula mula bukak dulu . masuk pun free . okay , masa hari sabtu last week pada tarikh : 20 . 11 . 2010 . makcikk aku datang rumahh , makcikk aku yang nie memang sering datang laa kann . setiap kali diaorang datang , aku excited kott . memang excitedd gila lahh . ehmm , diaorang datang pasal nak buat baju tak silapp aku . first plan , diaorang nak balik hari . but , malam tue . kitaorang pergi i-city , yelaa . mak and akak aku pun tak pergi sana lagi . so , pukul 8 lebih kitaorang gerakk . naik van ramai ramai , best kott .

then , sampai jee dekat i-city . mak aku and makcikk aku excited gilaa kott . woahh , aku tengok ibu excited . aku pun rasa nak ikut excited sekali . ngeee :P . banyak gilaa kot snap pict , beratus gak laaa . tapi aku pergi sana , panasss jee kott . yelahh , semua dok pegang SLR jee . kalau aku ada SLR pun mesti smart gila kott semua pict :D , ouhh . then , dah penat berjalan semua . pergi lepakk mamak japp , makan dalam aircond kott , bapakk sejukk ==" .

dekat mamak , bolehh pulakk mamak yang waiter niee dok pi ajuk aku . aku order ROTI CANAI PLANTA GULA , dia pi bantai gelakkk . maaangaihh ! aku rilekss jelaa kan . then order air , aku last sekali yang order . ibu aku cakap laaa , ismahh cepat orderr . bolehh mamak tue bantai lagi ajuk nama aku : ASMAHHH , CEPATT ASMAHH . perghhh , damn shitt sungguhh -.-" . then , dah habis makan semua . balikk laa rumahh balikkk . nak dekat pukul satu pagi kottt . apa apa pun , aku memang enjoy gilaa :D .


saya . lala . kakak . ibu . meknon . kak iqa . and aliaa .


rohainon's family :D

Sunday, 21 November 2010

Cerita tertinggal .

eh ehh , tengah dok sibuk urus Facebook . teringat pulakk , aku tak tuliss lagi pasal aku gerak Penang seminggu lepass , HAHA ==" apalah aku nie . ehmm , okayy . seminggu lepas , pada hari Sabtu , 13 . 11 . 2010 . aku gerak penang pada pukul 9 tak silapp aku . bukan nak berhibur laa , nak ambik abang long saya yang dah habis belajar di UiTM Bukit Mertajam , penang :) . sampai kat rumah sewa along dekat penang tue dah kul 2 lebih laa aku rasa . semua excited jumpa along , *padahal semua membuta dekat belakang . HAHA .  masa tu dekat parking jea . then along pelawa naik rumah dia tue tidur kat bilik tetamu . dalam hati aku , ishhh . taknakk laa , semua lelaki kott -.- . thenn , ayah cakap . jomlahh tidur hotell , then semua pun okayy . cari cari hotell . dapatlah gak menginap kat hotell *aku duduk hotell tak mcm hotell yang korang duduk , hotell mahal -,- .

Adamson Inn . itulahh nama hotell tue , janggal gila nginap kat hotell . yelaa , first time . tp kat situ , ibu , ayah and adik beradik perempuan je yang nginap . along dengan angah stay rumah sewa along . then , aku pun suka laa tidur hotell , gampang sejuk . aku bantai laa pasang aircond 16 darjah celcius . HAHA . thenn , esoknyaa tinggalkan hotell gerak pergi naik ferry pulakk . nie pun first time jugakk . ngeee . pastu dah naik ferry , gerak gi pekena Nasi Kandar . weee~ biar banyak gilaa nasi dia . nasib aku tengah lapar gila . memang pelahap laa .

dah makan , g gerai gerai cenderahati . beli laa Key Chain , macam biasa laa -,- . beli beli , sekali masa dah naik van balikk , ehh . aku baru perasan , Key Chain tuee takde sign penang . arghhhh , geram aku . nyesall tak sibuk sibuk pilih sekali ==' . dah habis shopping cenderahati , pergi pantai pulakkk . wee , bestt gilaaa . HAHA , memang bestt laaa . sebab , dengan adik beradik akuu :D . dah mandi , berpasir . pergi singgah masjid terapung *tak salah aku , tukar baju , mandi mandi :) . lepas tuee , gerakk balikk Shah Alam . ontheway balik Shah Alam tue , singgah sungai perakk jap . beli buah banyak banyakkk , sedap gilaa kott . nyum nyum , AHAHH :D

heee , walaupun semua benda tue buat dalam satu hari . tapi tetap best . best sangat sangat .
 mereka selalu di sini , di hati saya  .
 . i love my FAMILY .
:)

Friday, 19 November 2010

problemm . yeaa holiday !

hye ! ehmm , aku dah lama nak update blog . tapi aku ada masalah besar laaa . computer aku rosak . wehh , bengang lahh aku . ishh , tanpa computer , school holiday aku nie takde makna tauu :( . aku update nie pun , pakai laptop abang long aku yang baru balik dari penang hari tue .

ehh , school holiday . aku benci kau , tapi aku suka kau . kenapa aku benci ? sebab , aku tak dapat jumpa kawan kawan aku lagi . hurmm , takpelahhh . nanti bila bila free , kita hang out sama sama tau :D . dan sebab aku suka school holiday pulakkk , sebab aku dapat tidur melebihi had masa ! wahh , best kottt :) . tapi kesian kakak , SPM dia bakal tiba beberapa hari lagi , dia belum cuti lagi tau . heee , GOOD LUCK kakak :) . buat baik baik tau and dapatkan straight a's :) .

haaa , ada lagi satu ceritaa . ahad niee , aku , abang long aku , his girfriend , adik aku and member member aku nak pergi bukit cerakahh ! weee , mesti bestt . wehh , bukannya aku tak pernah pergi bukit cerakahh laa ! tapi nie pergi ramai ramai , mestilahh bestt :D

Sunday, 7 November 2010

Orang Putih cakap Melayu :P

Saya jumpaa tiga ORANG PUTIH yang suka dan pandai speaking Malay :) . woahhh , masa mula mula tengok video video diaorang . saya agak terkejut . tetapi , makin lama saya makin suka nak tengok video video diaorang yang lain . saya sebagai orang Malaysia dan rakyat yang menggunakan Bahasa Malaysia , saya sangat bangga , bangga yang teramat sangat , yelaa , mula mula saya tengok dekat facebook Maher Zain updated status dalam bahasa Melayu . and noww , saya nampak tiga orang putih speaking Malay pulakk ? mana saya tak bangga ? yelaa , dalam banyak banyak bahasa dekat dunia niee , diaorang pilih untruk belajar Bahasa Malaysia .  saya sukaa korang sangat sangat laaa Ben Bradshaw and Paku & Belacan :) . Hey , kalau datang Malaysia nanti , hello hello laaa rakyat Malaysia . nanti kitaorang akan buat Ben and Paku & Belacan famous dekat Malaysia nie mcm Maher Zain :D

Belacan & Paku :)



Ben Bradshaw a.k.a BACA


ouhh , btw . diaorang punya loghat Bahasa Melayu ada slang Sabah .

Maggi .

well , biasa laa kann . orang dah habis periksa PMR niee . pantang pun dah habiss laa :P . ehm , bukan apa aku tulis title 'MAGGI' niee . actually , semalam . ayah aku masakkan aku maggi ! :D . kenapa aku suka sangat ? alahh , suka hati lahh . HAHA . tak takkk , ehm sebenarnya jarang ayah aku masak . then , bila ayah aku masakkan aku maggi [aku suruh :P] itu dah cukup baik dah untuk aku :) . walaupun mungkin bagi korang , perkara entah apa apa jee aku tulis niee . tp bg aku , ianya sangat bahagia . HAHA *nak menjiwang pulak

Thursday, 4 November 2010

Barbecue

hye , what a great day today ! so syiokk . izzati aziz ada buat barbecue dekat rumah dia . dia ajak bff dia , awww best sangat ehm , actually mula mula nak pergi tu aku marah jugak doe pasal hari nie . yelaa , mula mula cakap lain , pastu cakap lain . aku dah mula menyirap dah masa tu . boleh tahan gak doe korang . *ayat aku tue :P . mula mula ckp , tumpang aku . pastu , aku okay lahh . then tiba tiba text aku cakap jalan kaki , WTF ! last last , aku nak adil . korang jalan kaki , aku pun jalan kaki laaa . tengok tengok , korang naik kereta . weyhh , bengang gila aku . jalan punya jalan , tiba tiba ada kereta berhenti tepi jalan , korang rupanya [zaty hashim and myra] . aku pun dah terpinga pinga , muat ke nie ? [kereta iswara] . yelaa , masa tu ada aku , nadh dengan azmira kott . azmira dengan nadh dah naik , tinggal aku jee . eh , aku nak duduk mana ? takkan depan kot ? ada adik dia laa , dahlahh adik dia lelaki . then bapak myra cakap , takpe . naik jee , adik duduk atas pangku kakak tu . lagilaaa -.-" patutnya myra laa yg duduk dengan adik dia tu .

dekat rumah izzati aziz , sampai sampai jee dah bau dahh barbecue dia . yummy , tak sabar . HAHA XD .  pastu , makan makan . tolong dia kipas kipas barbecue tu . bla blaa , jalan jalan and segalanya lahh . yang tak boleh tahannya tu , boleh pulakk diaorang bantai buat aku gelak guling guling tau tak ? orang putih cakap : LAUGH OUT LOUD . gila lahh , memang aku berguling . then , gelak punya gelakk tak tahan nak terkencing . bolehh pulakk nadh sibuk sibuk nak masuk toilet dulu . grrr , geram gilaa aku . dia dah keluar . aku masuk , boleh pulakk dia bantai tinggal phone dalam tu . HAHA , memang aku pedajal laa phone kau :P . ngeee~

masuk maghrib . pastu ramai ramai naik bilik izzati . ambik wudhuk , pastu solat laa . boleh pulakk , time aku solat , mia bantai buat lawakk . memang aku gelakk laa masa tengah al-fatihah tak silap aku . siott jee , pastu aku tak solat lg , sebab diaorang non-stop buat lawak . sampai nak dekat pukul 8 , nak habis waktu dah . aku gelakk lagi , then diaorang semua [seramai 8 orang] keluar daripada bilik izzati taknak kacau aku solat . pastu , aku pun solat dengan penuh khusyuk . tengah baca surah nie , tiba tiba TUPP ! lampu padam , si izzati aziz tutup . siot gilaa ! solat lahh aku dalam gelap dengan rasa cuakk gilaa . nak jee aku menyumpahh . geram !

aku dah habis solat . sorang demi sorang balikk rumah , last last tinggal aku dengan nadh , azmira , izzati , mia , anis and fatin . aku macam dah kena rogol dengan izzati -_____-" . then , kitaorang snap pict laa . apa lagi . perghhh , gambar lawa lawa lahh babe , aku suka gila  . *izzati , upload cepat cepat :P . pastu , dah puas tangkap gambar . kitaorang pun balikk , siap tapau makanan bawak balik lagi XD . HAHA , pastu aku cakap dekat izzati aziz : Zati , XOXO ! pastu XOXO laaa . biar dia buat dekat semua orang . *awas , kalau anda bergerak lebih lebih dikhuatiri tercium dekat tempat yang salah , ngeee~

balikk , mak nadh ambik . ouhh , thankss :D . pastu balikk , mak aku tak balik lagi dari rakaman Rintihan Kasih . pastu , aku online . tiba tiba mak aku balikk . mak aku cakap : adik , kau nak tau rakaman apa sebenarnya ? aku cakaplah : apa ? . rakaman bang bang boom . perghhh ! siot gilaa . geram kott , mak aku dapat pergi . yelaa , acik ummi cakap budak budak tak bole pergi -,- .  takpelahhh , lagipun aku malas dah nak famous nie , cukuplah yang BATU SEREMBAN tu , HAHA X) . *ayat nak bajet .

panjang aku tulis , penat gilaa -.-! . okay lahh sayang sayang saya semua  , nanti ada masa saya buat entry baru lagi , okay ? :))

thankss to : NUR IZZATI ABDUL AZIZ :)) , mak IZZATI :) , mak NADH :P and bapak MYRA :D . dekat best friend saya jugakk , saya sayang korang sangat  .

xoxo , byeee .