Thursday, 29 December 2011

Aura Opick

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

heyy , ni nak tanya . korang kenal Opick tak ? mesti kenal kann . hah , tak kenal ? K lahh , aku tunjuk gambar dia kejap .


hoyehhh , inilahh Opick . Beliau ini penyanyi daripada negara jiran , iaitu Indonesia :) ohh , kenapa dengan dia ? and kenapa title entry kali ni 'Aura Opick' ? teruskan membaca , muehehe :3

cenggini ceritanyaa , aku ni selalu layan drama drama melayu . lagi lagi dekat tv3 . then , pada awal tahun nihh aku dok tengah sedap layan drama , tetibe ada play satu background music . aku dengar lagu tuh , fuhhh kemain sedappppp , syahdu je aku dengar . aku cari cari , but tak jumpa . sampai lahh sekarangg ni , hujung tahun ! masa tengah sesedap tengok Tentang Dhia , ada lagi keluar lagu tu . aku dengan  bengangnya , try cari lagu lagu Opick dekat youtube , kot kot lagu yang aku dengar kat dalam drama tu kepunyaan dia .

cari punya cari , play punya play . aku pun terplay satu lagu Opick ni tajuk dia 'Dengan-Mu Aku Hidup' , fuhhhh aku pun terus like "Arghhhhhh! finally jumpa jugakk lagu nih" , kannnnnn . then , aku download . lagu yang korang tengah dengar kat blog aku nilahh lagunyaa . bestkan ? tenang je hati bilaa dengar :) dengan lagu tu , dah buat aku terpikir akan dosa dosa yang telah aku lakukan selama ini , dan insyaAllah mulai hari ini aku berazam untuk cukupkan solat lima waktu sehari semalam aku yang selama ni tak berapa nak penuh -.- 

see , dengan mendengar lagu lagu bergenre ketuhanan yang dinyanyikan oleh Opick ni je pun dah membuatkann aku rasa diri aku ni macam banyakkkkk sangat dosa , dan ingin bertaubat . SubhanaAllah , sesungguhnya Engkau mempunyai 1001 cara untuk membuat hamba-Mu menyesal dan bertaubat .

Pada-Mu ku berserah ,
Pada-Mu ku berpasrah ,
Hanyalah pada-Mu ,
Hanyalah untuk-Mu ,
Hidup kan dijalani .

Saturday, 24 December 2011

My Bestfriend Till Die , Scha Eira .

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

okehh , as korang baca dekat title . entry nih 100% pasal bestfriend saya yang famous dengan nama facebooknya ,  Scha Eira . emm , aku rasa membahasakan diri dengan perkataan "saya" sangatlahhhh pelikk . yelahh , aku ni kan jenis brutal daun semalu gituww :P

Dia , seorang kawan yang sangat disenangi ,
DIa , seorang sahabat yang sangat gila gila ,
DIa , seorang rakan yang sangat disayangi .

Siti Nurshahirah Bt Jasmi , kau member aku sejak kita darjah lima lagi kan babe :) but , time tuh kita tak berapa nak rapat lagi sebab first time sama kelas . then , darjah enam kita sama kelas lagi . sejak tuh , kita mula rapat dan menjadi bestfriend . kau duduk dengan aku dekat tiga meja paling depan sekali berhadapan dengan meja cikgu . tidur , tak siap kerja itu memang perangai kita masa darjah enam . then , naik form one aku dengan kau berlainan kelas . masa tuhh , aku dengan kau jadi tak rapat balik sebab kita berlainan kelas then kita dah jumpa kawan baru masing masing . naik form two , kita still berlainan kelas but kita agak rapat sebab aku dengan kau sama sama pengawas pusat sumber . then , ada pergaduhan berlaku melibatkan seorang perempuan yang TAK GUNA telah merampas kau sebagai kawan aku . sejak tuh , aku dengan kauu dah tak berapa rapat but still bertegur sapa . then , form three , masih lagi berlainan kelas . dan kita masih lagi tak berapa rapat . sehinggalah satu hari kau pulak yang bergaduh dengan betina haktuihh tu .

then , form four . yaa , this year 2011 :) aku dengan kau plus dengan zana jadi rapat gila gila sebab kita buat aktiviti yang sama atas alasan pusat sumber . pusat sumber tulahh yang banyak melakar kenangan manis kau dan aku *lagu sayang menyayang kejap xD then , tiba tiba pada penghujung tahun . kau cakap kau nak pindahh . kau tau macam mana perasaan aku ? hati aku jadi sayu , hampa , sedih semuanyalahh package ! :P haihh , next year takde  dah nak lepak library sama sama , kawad sama sama , balik sama sama , hmm rasa macam nak menangis bila mengenangkannyaa pun . aku selalu tengok tengok gambar kita dekat library dalam camera aku , bila tengok gambar gambar tuh mesti terpikir ; macam mana lahh next year without kau shiroo ! :'( kau tau tak , aku , zana , ettie , as , fara and all your member sayang gilaaa dekat kau . hm , ni adalahh sepatah beribu ribu kata untuk kau .

Shiro , ingat . kitaorang dekat sini sentiasa ada untuk kau . kitaorang takkan lupakan kau lagi lagi aku dengan zana :') aku pun harap kau takkan lupakan kitaorang . kitaorang sayang kau , shiro . nanti dekat sana belajar rajin rajin tau ! next year SPM kannn :D em , akhir kata dari aku ...


Scha Eira , Saranghae 
 



-updated-
-6 a.m. 25 December 2011-
P/S - saya ingin memohon kemaafan di atas segala ayat ayat nerd dan dramatis dalam entry saya nih .

Thursday, 20 October 2011

i'm sorry , i love you wan .

"im sorry.....i can't.....i hope u will find someone who truly better than me.....but hey,no matter what you do..remember...i will always proud of you...keep on living ok the one who i called lia.......you will always remain in my heart.......
there you go...a person that i set it free....i don't even tought that i will set her free...im sorry..im not good enough for you....bia la aku dgn die je yg tau hal ni ok..aku x nk aib kn sape2...she was a good person....that's why i wanna you to find someone who is nice as you.......aku x sangka....it only takes a short of time since i know you.....but hey..setiap ape yg brlaku,pasti ade hikmah nye..and i believe in that.....all of your kind,sweet,calm,...please just stay in you ok....don't ever change that....that is who you are...

im setting you free my dear..takes your journey..without me anymore..but,you know what..even we getting far from each other..we can still be best friends rite??i hope so..how can i ever forget you...knowing you.,its a fairy tale story to me....i will never forgets you...im sorry lia....live well,smile always...i always pray for you...take care dear....im sorry..:')"


yes , inilah yang dia tulis dekat blog dia . ye , aku tau nih untuk aku . wan , saya mintak maaf banyak banyakk , salah saya dekat awakkk sangat berat . macam mana awak boleh maafkan saya senang senang macam tuh je ? and sorry wan , saya tak bolehh nak lupakan awak . taktau lahh , mungkin Allah hukum saya biar saya nihh jatuh hati dekat awakk , sampai terluka sendiri . mungkin Allah nak biar saya rasa apa yang awak rasa :/ tiap hari saya menangis , SEBAB AWAKKK :'( maafkan saya , saya sayangkan awakk . macam mana saya nak lupakan awakk , macam mana ?!! *aku boleh jadi gila kalau macam nih , serious -.-

Saturday, 27 August 2011

4ZMRD ♥

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

halllooooooooooo my dear reader . kayy , nak lahh story sikit en pasal classmates aku yang comel comel , cantik cantik , handsome handsome , kacak kacak semua nie ^^. ecehhh , diaorang memang comel , cantik , handsome and kacak Okayy ? heee , araso . firstly , semalam hari jumaat ada Majlis Khatam Al-Quran dekat sekolah aku , aku tak dapat nak join member member aku lepak cause aku dapat sumbangan , so naik pentas laa kann :D then , aku ada bawak camera . aku amanahkan ettie untuk pegang camera aku . so , dia and scha eira bantai lahh tangkap gambar merepek repek . HAHA

kayy , aku skip cerita . dalam class , Ouhhh Goshhhh . sumpahh best gilaa sebab langsung tak belajar . yelaaa , last sekolahh sebelum cuti raya , siapa yang nak belajar kan ? HAHA , aku kann bawak camera . so , apalagi laa kann . sampai dua album dalam fb aku gambar semalam je --'. bythewayy , alang alang korang dah baca nie , aku nak bagitau sikit lahhh kann .

aku , ieysismahh nak korang semua 4ZMRDians tahu yang aku sekarangg memang dah sayang gilaa dekat korang expecially , Husnul and atin . sumpahh cakap , setiap pagi aku pikir datang sekolahh nak belajar , gelak ketawa , nangis , kecoh dengan koranggg . yes , dulu memang aku like benci gilaa duduk dalam class . but now , when aku dah datang sekolahh rasa macam taknak balikk pun ada . sebab apa ? sebab korang best gila , korang awesome , and segalanyaaa . so , friends .

aku sayang koranggg , aku taknak hilang korang . sekarang nie musim orang balik raya , aku nak korang take care . semoga sampai kampung dengan selamat dan balik ke shah alam dengan keadaan selamat jugakk . aku nak , takde sorang punn yang tinggal , aku taknak baca pasal korang dalam newspaper , and aku taknakk ada buah hati aku yang hilang jari , tangan , kaki , kepala dan etc . kalau ada , aku menangis 3 jam tak henti , tahu takk ? .

kay readers and bloggers , terima kasih kerana sudi menjengah blog saya :) saya nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan ,


SELAMAT HARI RAYA , MAAF ZAHIR DAN BATIN . 




 lotsoflove , ieysismahh :)

Saturday, 20 August 2011

Barbeque ,

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

halllloooooooooo sayang sayang semuaaaa :D wohooo , sangat excited nak story morry dengan koranggg . Okayy , lets start , memandangkan korang dah baca tajuk . so korang tahu laa kann pasal apa entry kali nie ? Hari Khamis lepas bersamaan 18 August 2011 , kelas aku yang tercinta adalahh plan nak buka puasa sama sama dengan Puan Maslitah cikgu sejarah kitaorangg . Then , plan semua menjadi lahhh . buka puasa dekat rumah Bella .  fuhhhh , aku datang datang jee dah ramai dekat sana dengan budak lelaki berkumpul depan rumah semua . segannnnyyyyaaaaaa ><' then aku buat slamber jelaa , then diaorangg yang berkumpul tu tegur aku ; "ismahhhhhh~" aku was like O.o dalam hati aku ; "macam mana nie , macam mana nie ?" then terus je cakap hyeee , dengan cover cover senyum .


tahu takk , bahu aku dah penuh ? dua beg aku bawakk , beg untuk telekung and beg untuk cameraaa . gila babenggg --'. dah lepas tu aku buat lahh apa yang patutt , then bakar bakar semua dekat court @ gelanggang sepak takraw . tak jauhh pun daripada rumahh Bella . budak lelaki yang buat kerja pembakaran semua nie HAHA . menu barbeque kitaorang :


i - Ayam
ii - Sotong
iii - Kerang
iv - Sausage


memangg best gilaaa malam tuhhh . semua orang happening . aku jadi budak peramahhh , tak segan langsung nak cakap dengan budak lelaki semuaaa :D bestt gilaaa lahhh , tangkap tangkap gambar *macam biasa lahhh :P . malam paling indahh buat aku dan classmates :') then , dah habis makan makan . sorang sorang balikk . aku orang paling last balikk , pukul 11.15 baru abang aku sampai ambik aku dekat rumah Bella , sempat lahh aku berborak dengan Cikgu Nasri . then balik rumahh , nasib aku baikk sebab ibu dengan ayah tak bising punn . aku rasa en , tahun nie memang best . aku nak keluar dengan kawan kawann masa bulan Ramadan nie . senang je ibu bagi greenlight , Alhamdulillah :'D


Okayyy korangg , ini sedikit sedutan gambar daripada camera aku dan Amir Fauzan , Enjoyyyyy :)


Ayam barbeque :D
from left - Ieys , Loy , Jihan and Husnul :)

from left - Ieys , Jihan , Tyara , Azam , Amir , Nrl Ain , Fatihah Abd and Husnul :)

Azam dengan Teha --'.
kbyeeee , Goodnight , Selamat Bersahur dan Selamat Berpuasa :D


 lotsoflove , ieysismahh :)

Tuesday, 16 August 2011

Ramadan 2011/1432h

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

tup tap tup tap dah masuk bulan Ramadan , kan ? heshh , memang tidak disangka sangka . ohh yaa , i know that aku update pasal Ramadan is too late . but , aku still nak update pasal Ramadan . Ramadan tahun nie , paling tak syok buat aku weyy . kenapa ? its because , sahur je sama sama . buka puasa , semua hilang entah kemana termasuk aku :> HAHA , but aku okayy lagi . baru sekali kot tahun nie , hari sabtu lepas tu punn dekat KFC dengan ex-classmates semua . hmm , boringg . dah laa tahun nie Ramadan kakak takde sebab kakak dekat UiTM Malacca . so , selalunya buka puasa tiga orang je . aku , adik aku and ibu tersayang . abang-abang ? bersama girlfie mereka lahh --'. takpelahh , orang couple memang macam tu . aku faham :'>


ouhh , btw kelas 4 Zamrud masuk Choir untuk hari kemerdekaan nanti . for sure laa ada aku :D nantikann kemunculan kami di pentas nanti :P hmm , TRIPLE A : Azam , Amirul and Amir . gyeahhh , they're too awesome . dalam kelas , diaorang laa yang sangat kecoh dan sangat bising . ouhh , plus Zaquan and Izzat , diaorang lebih menggamatkan , pecah perut sampai aku gelak menangis-nangis duduk dekat depan tu . ahaha , aku punn taktauu kenapa aku story pasal diaorang . haihhh , bulan Ramadan nie diaorang lima orang nie bertambah active tahu tak ? heshh -.-

kayyy , ni sebahagian pict aku pergi berbuka puasa dekat KFC 18 , 14 august 2011 :)

Okayy , aku tengok Nasrul dalam pict nie tersangat comell , HAHA xD

Ariff J (jawa) xD

Fadzly ft Fatihahh :D

Mia , Anis , Teha , Ebbyt , Jane , Tyara , Zaty , Ettie and Me ! :D

kayy , terima kasih membaca ^^.


 lotsoflove , ieysismahh :)

Thursday, 14 July 2011

Demam -.-

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

wewwwwww , lama gilaaa tak update blogg weyyy -.- korangg , test july aku dah tinggalkan lima [5] paper tau takk ? sebab apa ? sebab aku demam terukk :/ hmm , aku pun tak sangka akan demam sampai macam ni sekali . macam ni , hari selasa aku datang sekolahh aku dah rasa macam nak demam . tapi okayy lagi laa sampai malamm . esoknya hari rabu , bangun je pagi aku dapat batuk teruk . batuk punya batuk , aku sesak nafas lagi macam hari tu . pergi klinik sedut gas , haihhhh kesian aku en ? --'. then , hari nie [khamis] , ingat dah okayy laa . tengok tengokk , demam tak kebah lagi . so , tak pergi sekolahh lagilaa jawabnyaa . ramai jugak laa risau and rindu dekat akuu , HAHA *perasan

wewww , esok datang sekolahh confirm kena jawab paper yang aku tinggal kan tu , DAMN -.- taknakkkkkkkkkkkkkkk ! ohh , bythewayy kakak saya [Khaino] nak balikk hari nie . tengah onthewayy balik shah alam ler tu :D tak sabarr ! *ye yee je tak sabar xD 

okayyy , rasanyaa dah taktau nak type apa . tadi banyakk cerita , semuanyaa dah lost pulakkk ? grrrrr -. .-
kayy , layan lagu nie dulu . sekian , babaiii ! :D


P/S - kalau suka , tekan LIKE then confirm dekat tempat like tu jugakk ye ? tq !

Wednesday, 29 June 2011

CM :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

hyee , you know what ? i had a crush with someone >< for me , mamat nie handsome and baik gilaa :D FT pun tak macam dia tauu :P kayyy , mula-2 aku suka biasa-2 je dekat dia , tapi sejak first time aku chatting dengan dia dekat facebook , perasaan suka tu makin berkembang :D sampai lhaa dia tegur aku dekat sekolah , buat flying kiss and cakap bye sayang bagai . yes , aku tahu dia gurau . but babe , dia macam tahu aku suka dia . arghhhh >< takutnya kalau dia tahu , sebab aku taknak kejadian tahun lepas berulang lagi --'.

CM , yaa i called him CM . cute aite ? :P tiap-2 hari kau buat aku rasa macam nak jerit "AKU SUKA KAUU , CM !" . hmmp , tapi lepas hari khamis nie (esok) , aku takut jee kalau kau dah tak tegur aku macam biasa :/ kau memang best bro , ISHH lagu dekat blog nie buad aku nak nangis pulakkkk :'/

ubah topic lahh , esok nak kawad weyyy ! untuk hari koko dan Puteri Islam dapat first place untuk perform , aku just like WTF -. .- aku dah laa first time jadi komander kawad koko , sakai lahh doe . geram je aku dengan si ****a* b*b* tue , grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ! dia lahh punca , bengang jee . ikut hati aku dah maki dah , tapi aku pikir dia senior and lelaki jee . aku harap sangatt platun aku ; Puteri Islam buat yang terbaikk . kalau tak , sia-2 jee korang datang tiap petang , serious aku cakap .

kayy laa , nak pergi prepare baju 3 pasang , tudung 2 helai , seluar 2 helai , stokin , and kasut 3 pasang . gila bapak banyakk , aku dah rasa jadi komander nie macam jadi kuli tau tak ? -. .- kbyeeee <3

Monday, 20 June 2011

24/7 bersama 1000d saya :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

hey heyyy , you know what ? first day aku dengan Canon EOS 1000d , aku dahh tangkap gambar sebanyakk hampir 150 gambar -.- yelaa , orang panggil hari excited . biasa laa kann XD thenn sana sini aku gendong camera tu , yelaa sayanggg tauu . bukan senang nak dapatt :) tapi susahh laa kalau ada orangg BATAK sangat nie sampai nak buat camera aku tu jadi harta sendiri , TAK BERAGAK laa kau minahh . grrrrr -. .- tahu laa kau first time pegangg , tapi agak-2 laa sikit . kita dah laa baru kawann , bagi adab sikit yee . orang lain pegangg aku takde nak kisah sangatt , tapi kalau kau pegangg . rasa macam nak haram kan jee *teruk aku nie --'.

weyyy , aku bukan apa . camera tu aku beli pakai duit sendiri , kalau apa apa hal aku yang tanggung tauu . kau ? buad dunno goyangg bontott , hahh bolehh jalannnnn ! dah laa aku kumpul duit sampai sanggup berlaparrr *gru gruuu , memang lahh aku kedekut . apa ? kau tak pernah beli benda berharga pakai duit sendiri eh ? OHHHH , patutlahhh tak pandai nak paham perasaan oranggg . huhhh , gerammmm nie .


terima kasih SHIRO , FAZ ZANA and ETTIE sebab sudi jadi model akuu :D 

Tuesday, 14 June 2011

Happy Entry :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

hyee koranggg , kayy this night aku dapat kesempatan nak update blog . because my eldest bro pergi tengok movie dengan Angah and Abang Lang ( Mimie Kahar's Bro ) :D kayy , along pun dah bagi green light pakai lappy dia . so , saya dengan berbesar hati ingin mengupdate blog saya ye alongg :DD kenapa 'Happy Entry' ? cause , aku ada cerita best laa koranggg . excited niee nak cerita dekat pembaca setia  . kayy , korang ingatt tak post aku yang lepas-2 nak DSLR camera tu ? hah , ingat en ? ni tadi , aku balik sekolahh . then lepak laa dalam bilik . tiba-2 mak aku panggil cakap abang aku nak cakap something . then , aku pergi lahh bilik abang aku tanya dia apa dia ? then dia pun cakap lahh ;

ni dik , angah ada deal . ada orang nak swap Galaxy Tab angah dengan DSLR . Canon Eos 1000d , okayy takk ?  angah ingat nak bagi dekat kau lahh , sebab ni minat kau kann . angah nak tolong kau lahh ,

alahaii , terharunyaa aku :') dalam terharu tu , ada jugak excited nyaa . then aku berpikir panjang mengenai 1000d itu . aku cek laa dia punyaa details semua , cek punya cek . 1000d tak bolehh buat video , aku just like WTH , MANN ! megapixels pun 10.1 mega jee , lagi lopek daripada 1100d -.- ishh , aku dah rasa macam segan laa kan nak pakai , sebab member aku pakai semua power-2 , sampai dekat aku ? haihhhhhh -. .- then aku pun berpikir banyak kali , siap tanya pendapat jipa lagi , tanya harga NEW DSLR lagi dekat izzati and amir semua . last-2 , jipa cakap ambik jelaa . daripada aku nak kena tunggu lagi bertahun . aku pikir pun , "hmm , betul jugak cakap kawan aku sorang nie" . then , aku buat keputusan okayy nak ambik camera tu . kena bayar bulan-2 dengan abang aku . habis aku , pokaii -.- HAHA .

excited gilaa nie woo , boleh laa lepas nie lepak dengan member tak rasa kekurangan en ? hihi :P deal abang aku ni esok pagi , tu yang kena confirm tu malam nie . WOHOOO , tak sabarnyaaa esokk >.< dan di kesempatan ini , ismah ingin mengucapkan bebanyak terima kasih kepada abangnyaa yang sangatt baik sanggup korbankan modal ,

Angahhh , Alonggg , Terima Kasih Yang Tak Terhingga . Dalam Tak Suka Adik Dekat Korang Pun , Mesti Ada Rasa Sayang . Yelaa , Hubungan Kita Kan Dah Macam air dicincang tidak akan putus :D SARANG HAE , Angah ( imran ) and Along ( idris ) 

 k , byee korangg . thanks sesangat sebab sudi baca , ILOVEYOUALL :*

Saturday, 28 May 2011

baca kalau nak tahu :P

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

wohooo , ni nak bagitau niee . computer aku dah elok , so apalagi ? online puas-2 lhaa sampai malam en ? HAHA :P memang aku online sampai malam malam pun macam dulu -.- hahh , tadi aku dengan siblings aku bergembira sakan kemas rumah sebab baktok nak datang , best tauu . kiteorang nyanyi lagu jembatan kenangan @ aishiteru ramai-2 , best gilaa kott :D kau ada ? takde enn :P

korang tau takk game Plants Vs Zombie ? mestilahh tahu , kan kann ? nie nak cakapp , aku baru tahu game tu . so nie nak habiskan lahh nie , HAHA . semua nie gara-2 si shera lhaaa -.- wohooo , tadi tau nak type apa . sekarang semua dah lost , sh*t ! grrrrr . hahh , sekarang niee banyak gilaa movie best kan korang ? jom cuti lepak sunway , tak pun bukit raja tengok movie ! wohooo , *ckp macam byk duit -. .- HAHA

kayy , nie cerita sedih pulakkk . mp3 aku hilang untuk kali yang ketiga . akak aku lhaa , time hantar dia dekat malacca hari tu aku tertinggal mp3 dekat bilik dia . then aku bg lhaa dia pakai . tiba-2 pagi tadi dia text mak aku dia cakap mp3 aku dah hilang kena curi , aku terus downn gilaa :( dahlaa banyakk lagu best dalam tu , hmmm . tapi takpee , akak aku cakap dia nak ganti dengan yang lebih elokkk ! :D suka sukaaa , heee .


heyy readers , selamat menjamu seleraa :D

Tuesday, 17 May 2011

Mid Year Exam , Khaino , Berat !

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

gyeahhhh , feels like hell laa -.- exam payah gilerr kott , lagi-2 PSV . ingat aku nie creative sangat ke ? aku lukis main hentam je weyy . ada setengah jam tu Cikgu Taufiq masuk , weyy sumpah malu dia tengok lukisan aku , dah laa tak lawaa , damn it ! Y.Y aku redha jee lukis buruk-2 tu weyy . ishhkk ishkkkk , then paper 1 PSV senanglahh bulat-2 jee :D nak cerita pasal BI nie , tapi takpelahh , aku dah taknak pikir dahh . rasa menyesal sangat-2 tau takk ? kenapa kau pergi tidur hah ISMAHH GEMOKK ? grrrrr -. .- lepas nie kau study elok-2 , dapatkan result terbaikk untuk family , jangan fikir diri sendiri jee ISMAHH , pahamm ? *pahamm --'.

ouhh , bythewayy . KAKAK aku dah dapat masuk UiTM Melakaa . wahh , sangat bangga youuu HAHA . ambik business pulakk tu , sakai dia tu HAHA :P

nie nakk bagitau a very GOOOOOODDDDDDDDD newss , aku dah turun 8 KG dalam masa sebulan lebih , wtfishh BEST gilaaa , kau ada ? takde en ? XD mana ada aku tipu , aku cakap benda betul weyyy . aku siap timbang dekat carrefour lagi tauu :D mahal , 40 sen -. .- tapi takpee , ada bukti tauu . sekeping kertas , tapi dah hancur kena basuhhh , ishkkk Y.Y

weyyy , korang tak rindu aku kee ? HAHA :P k byeeeee ! 

Sunday, 1 May 2011

Good News , Bad News .

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)


haihh , kembali lagi Budak Comel dalam hidup anda . HAHA *kemerepekan . yoo , aku nak story something yang menghappykan nie . apa ? taknak baca ? sila berhambus . HAHAHA pssttt , nak tau takk ? kawan korang nie yakni aku dah jadi munsyid weyy :P Hari Puteri pada sabtu lepas , woahh so nervous . semua budak budak nasyid awesome gila kott , semua suara molek je . sampai tahap aku dengan husnul , suara macam roarghhh ! HAHA dengar dengar khabar , kitaorang tak dpt tempat top 3 :'( hmmm , tapi tkpelahh . dah buat terbaik tauu . nie nak bagitau sikit , Budak Budak Puchong and 18 korang memang terbaekkk :D !


bestnyaa dapat update blogg :D yelaa , along tinggal laptop dekat rumahh . then kasi pakaii , rasa seperti dunia ini aku yang punyaa :P


First Time naik motor . location : pasar malam . biar aku jerit macam haram -. .- malu weyyy


jumpaa member lama : sabri dekat Pasar Malam jual satayy , perghhh aku terharu dol sampai menangis :'( heee ,


*actually aku ringkaskan cerita je niee , malas nak type panjang --'.

Tuesday, 26 April 2011

Rindu Blog Sayaaaa ! ♥

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

heyyy readerrr :D rindu saya takk ? ahah , confirm tak en ? -.- weyy korang aku banyak benda nak story doe . but , malas nak type . haiyyaa , semangat nak story nie dekat korangg . tapi , OKAY TAKPAYAH ! XD

okayylahh , nie nak bagitau kawad smks24 dapat tempat keempat kalahkan bomba yang tahun lepas dapat tempat ketigaa . perghhh , bangga pulakkk :D

aku bergaduh lagi dengan ariff , hishh aku niee . takpayah laa gaduh dengan dia , kau kan kawan dia ? tak baik lahh macam tue , awak tu perempuan -. .-

NASYID ! hahhh , takpayah terkejut sebab aku memang masuk nasyid . pertandingan weyyy ! hahh :D untuk Hari Puteri lahhh , apalagi kalau bukan Puteri Islam aku nie :P aku kumpulan dengan Faz Zana , Scha Eira , Nor Aslina Ramli and Husnul :D lagu wajib : Nurul Iman . lagu bebas : Kau Sahabat Kau Teman :) DOAKAN kitaorang dapat jadi juara tau koranggg

Majlis Perpisahan Puan Jumahira bersama 4 Zamrud . woahhh , gilaa bestt ! :) buat dekat dataran Shah Alam . macam macam activity weyyy . explorace , cari gula gula dalam tepung , belon air , makan makan and Show untuk MAMA JU Amir ajk persembahan , so dia handle benda nie . nyanyi lagu Antara Gadis , best sangat sangatt :D then , actually masa tu aku nak nangis , tapi aku tahan jee . aku taknak nangis depan Mama Ju , aku taknakk Mama Ju nangis sekali :') emm , tapi lepas balik tue aku nangis :'( tengok video yang Tyara yara buad , aku menangis . tengok lagi aku menangis lagi . huaaa , rindu nyaa dekat Mama Ju . nak nangis banyak banyakk Y.Y sedih sangattt .

emmm , okaylahhh sayangg (s) saya dah habis type . bye byee , i'll miss you all :')

to Mama Ju SAYA MEMANG RINDU MAMA SANGAT SANGAT , SATU KELAS RINDU MAMA TAU . SAYA HARAP MAMA BERJAYA DALAM BIDANG YANG MAMA CEBURI , SEMOGA MAMA DAPAT ANAK KEMBAR YANG COMEL MACAM KITAORANG , DAN KITAORANG TAKKAN LUPAKAN MAMA , 

WE LOVE YOU SO MUCH MAMA JU

Monday, 4 April 2011

Kawad Kaki .

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

haihhh , confirm confirm korang dah boringg dengan tajuk nie en ? tapi nie different eh . benda nie tak berkaitan dengan SMKS 24 (2) tauu . actually macam nie , budak budak PPIM sekolah sebelah iaitu SMKS 24 mintak budak PPIM 24 (2) ajar kawadd . diaorang mintak syakirah yang panggil . syakirah panggil Nad , Nad pulak pergi panggil aku . aku pun apalagi on jelaa dengan shera . pergilah ajar kawad sekolah sebelah . at first bapak segan doe masuk sekolah orangg . but dah lama tue , jadi kamching gilaa kot dengan PPIM 24 , rasa macam family pulakk :D senior diaorang pun sporting jeaa tau . comel comel bagai , HAHA .

bestlahh ajar diaorang nie , memanglahh degil . tapi diaorang nie best gilaa kottt :) then , sepanjang hampir 4 hari aku ajar diaorang kawad , macam macam perkara dah aku tempuh dekat situ weyyy . antaranya :

1. jumpa cikgu skema HAHA (sorry cikgu)
2. semua orang pandang aku macam nak telan
3. budak kerek yang ejek adik aku cari gaduh pulakk , apalagi LU LANGSI LU MATI laa en .
4. jumpa member sekolah rendah dulu , cantik betul diaorang :D
5. BOTOL AIR pecahh :'(
6. first kerja gila masuk smks 24 ikut longkang , gila kauu -. .-
7. jumpaa pakwe sayaa kerja dekat kantinn sekolah tue , ehehe >,<
8. the latest one , depan mata sendiri orang kena hysteria then aku yang tukang angkat , tukang tenangkan orang semuaa , haihhh --'.
9. dapat seorang kakak yang sporting , SHARIFAH LEE :D suka dia sangatt .
10. cikgu sekolah 24 baikk doee :)

okayyy , number 10 tue taktau nak tulis apa . aku main letak jee . nak cukupkan 10 HAHA . emm , lagi satu ! aku nak masuk kawad KRS sebenarnya untuk daerah , aku ajak shera tapi shera cakap aku pun nak jugakk tapi ada PEREMPUAN A tuee . aku pun terus cancel lahhh . NAK MASUKK ! grrrrr -. .-

credit to : LYNDA

Thursday, 17 March 2011

Hikayat Merong Mahawangsa :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all readers :)

wow woww (!) jangan gelojoh sangat bukakk belog i nie . HAHA*perasan em , korang semua tau kan cerita Hikayat Merong Mahawangsa (HMM) nie ? okayy dah tau ? takpayahh cerita laa , bhaiii (!) ehehee , gurau gurauu :P hmmp , semua orang tau hari rabu ticket wayang murah en ? maka dengan itu , semalam aku pergi tengok movie dengan member atas kebenaran ibu aku serta merta buat pertama kalinyaa :D

izzati banyak kali text si shera suruh cepat siap , biar dia dapat tunggu bus then naik bus yang sama dengan kitaorangg . aku pun tengah tunggu shera siap . tiba tiba bapakk dia call suruh siap cepatt . aku cakap laa dengan shera , pahal bapak kau suruh siap cepat ? then shera cakap , bapak aku hantar sampai ktm . aku like : WTFood ? -. .- wehh , bagitau laa zatie , kesian dia doe tak dapat naikk bus nanti . then shera gelak gelak dia cakap : haa , kau laa bagitau dia . shera masa tue tengah kabut gilaa siap siap . aku pun bagitau laa zatie . zatie bukan main marah weyy . cuak jugak aku . then aku dengan shera dah sampai ktm , tunggu zatie . bapak lama la shiall . dia dah text macam macam dah : korang have fun laa dekat sana , maybe bus sampai pukul 12 . bla blaa semua . then , 20 minit kemudian zatie text cakap dia dah naik bus . aku dengan shera dah ALHAMDULILLAH , SYUKUR semua .

zatie sampai ktm , bukan main masam taknak senyum sikit pun , haihh --'. then aku dapat pujukk dia . kitaorang pun naik train . turun dekat subang . nasib kiteorang baik doe , turun je train , ada bus pergi sunway tengah tunggu . apalagi , naik jelaa . dalam bus tue , bapakk ahh sesakk gila gilaa . aku , zatie dengan shera memang dah tak selesa . dengan lelaki nyaa lagi . eyuwww (!)*over ouhh , fyi jipa dah pergi sunway dulu dengan papa . anis pulakk , dah gerak awal dengan budak 18 . and fyi lagi , jipa TAKDE APA APA dengan papa okayy ? --'. kalau ada , aku TAK redhaa , HAHA XD

sampai dekat sunway , jumpa jipa dekat Burger King . then gerak pergi tengok movie . gilaa best doe cerita tuee . sumpahh wa cakap lu :D memang thums up untuk KRU studios and Yusry Abd Halim :)*harap eja betul . dekat dalam uh , boleh pulakk budak budak row belakang plus shera gelak tengok cerita HMM tue . aku pun ada gelakk , tapi takde laa over mana :P HAHA then , lepas Merong dapat bunuh yang botak uh , semua tepuk tangann . aku : weyyy , perlu ke tepukk -. .- tapi memangg best ahh .

dah habis tengok semua , windows shopping laa dekat sunway piramid uh . makan makan semua , beli OREO MCFLURRY lagi :D nyum nyummm . then , balik . keluar je dari sunway , ada bus pergi ktm subang tengah tunggu . perghh , nasib memang baik gila doee :D then , naik lahh . nasib bus ni tak sesak macam masa datang tadi :) dah sampai tunggu train , bapakk lama . lagi 15 minit nak pukul 7 malam . train pun sampaii . berpusu-pusu naikk , perghhh . sesak gilaa wehh , panas , busuk semua ada . eyuww gilaa . dah sampai ktm 19 , kitaorang turun , semua mengeluh panjang . HAHA dah sampai tue , ada bus rapid tengah tunggu lagi . tapi tak jadi naik sebab tunggu anis . dia terlepas train . anis dah sampai , tunggu lahh bus sampai nak dekat 8 malam weyyy . bapakk ahh , tak pernah aku keluar balik sampai malam malam macam uh --'. 

bus rapid sampai , naik laa apa lagi ? -. .- sampai 24 , turun . balik jalan kaki dengan shera , damn penat kaki aku (!) then , ada pasar . aku pun cover laa lalu pasar . biar nampak macam baru balikk pasar :D bijakk takk ? HAHA :P then sampai rumahh , tak kena bebel pun XD ibu suruh pergi pasar dengan lala , lagilahhh rasa macam nak mati . penat gilaa weyyy . anak yang baik en ? aku pun pergilahh pasarr .

fuhhh , penat tengkuk aku menaip nie . lenguhhh . yelaa , nak lepas geram dah lama tak update panjang panjang X) hmmpp , thankss baca entry kali niee . panjang gila nie , en ? okay okayyy , aku lapar nak makan . hee , bhaii readerss 

Monday, 14 March 2011

One Happy Story :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all readers :)

hey heyy , you youu . i have a story to tell :D this is bout yesterday . *wehh , jangan speaking sangat . dah lahh berterabur -. .- HAHA semalam zatie call aku .

aku : hello ?
zatie : boleh bercakap dengan . . . (tak habis cakap aku dah cut)
aku : ha , haa yee . (dah paham apa yang zatie nak cakap)
zatie : wehh ismah , aku nak ajak kau pergi tengok movie nie .
aku : hah ? bila ?
zatie : rabu nie laa , ticket murah sikit .
aku : dekat mana ? siapa lagi pergi ?
zatie : dekat sunwayy ahh , anis , jipa dengan aina pergi .
aku : jipa ?! (perbualan seterusnya di rahsiakan)
zatie : kau boleh pergi tak nie ?
aku : em , kejap nanti aku tanya mak aku lahh .
(ibu sedang tidur , tiba tiba . . .)
ibu : hahh , pergilahh pergi .
aku : hah ? serious ?
(pergilahhh)
zatie : boleh ke ?
aku : bolehh , mak aku bagi ! (terlompat lompat and terjerit jerit macam orang gila --'.)
zatie : okayyy , jumpa rabu nanti ehh .
(aku sambung lompat weyyy , YEAAA YAYYY !!)
aku : tengok cerita apa ?
zatie : HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA .
aku : (lompat lagi) HAHA .

first time mak aku setuju macam tue jee weyyy , gilaa happy aku :D

Sunday, 13 March 2011

Kejohanan Hari Sukan (?) Kali Ke-8 :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all readers :)


pada hari khamis yang lepas , SMKS 24(2) telah melangsungkan kejohanan hari sukan kali ke-8 di stadium panasonic seksyen 21 shah alam *wehh , ayat nak formal jeaa -..- HAHA . emm , aku komander nie . untuk Puteri Islam lahh --'. semangat gilaa wehh . bangun pagi pukul 6 . mak aihhh , bapak pagi gilaa lahh doe . sampai sekolah pukul 6.40 , errr memang aku lambat siap . apahal ? :P kelam kabut lari lari pergi kelas 1 berlian . diaorang semua tgh sibuk siap siap . ada yang takde lencana lahh apalahh . wehhh , malas gila nak story from A to Z . okaylahhh , meh bagi ringkas mehh .


perbarisan unit beruniform :


5. Puteri Islam *wohoo , kalahh !
4. PBSM *elehh , sikit je lagi nak pecut korang lahh
3. Kadet Polis *macam tahun lepas jugak
2. KRS *haha , numb dua 
1. Kadet Bomba *pergi mati -..-


okayyy , actually kan korangg . ramai cikgu cakap , Puteri Islam tahun nie dah maju sikit . smart daripada tahun tahun lepas , chehhh BANGGA wehh guaaa hidung kembang :B tapi ramai schoolmates cakap , Puteri Islam lepas hormat ke kanan , berterabur . yeahhh , i admit it --'.


but , to all Geng Kawad Puteri Islam , korangg terbaik derkk . aku bangga gilaa dengan korangg . teruskan perjuangan menaikkan nama PUTERI ISLAM , jangan pandang kitaorang takde mata ! kitaorang jugak boleh juara !!

Sunday, 20 February 2011

Jelajah ABPBH 2010 :)

assalamualaikum and salam satu malaysia to all readers :)

12.2.2011
ibu : adik , kau nak pergi tengok Shahiezy Sam takk ?
aku : nak nak ! >.<'
ibu : kau pergilahh SACC next week .
aku : warghhh , seriously bolee ?
ibu : pergilahh dengan farzanahh kee .

19.2.2011

text atie , farzanah , shahirahh and anis .
aku : wehh , kau free tak esok ?
zana , shera , anis : .... (tak reply)
atie : dia tak reply cause aku salah numb --'.

then aku call shera ajak g sacc . aku call zana tak dapat -..- . anis cakap dia demam , takdapat nak follow . jipa aku hantar wall post dekat dia cakap dia tak bolee pergi cause nak siapkan hw . at last , aku pergi sacc dengan shera and as je , as tu shera yang ajakk .

20.2.2011

dengan excited nyaa bersiap nak tengok SHAHIEZY SAM ! haha , pukul 2 lebih angah hantar aku , as dengan shera pergi sacc . masuk masuk sacc dengar suara Kak Engku . but , kiteorang terus jalan keluar pergi Big Apple beli Donuts :D then pergi KOMPLEKS beli air . lepas dah beli tue semua , as bagi suggestion pergi Tasik , lepak makan dekat sana . then kiteorang pun melantak Donuts dekat sana . lepas dah habis makan , pergi PAS window shopping then karaoke . boleh pulakk time dekat PAS kasut aku putus --'. lepas dah karaoke , balik semula ke sacc . dalam pukul 5 macam tue . sampai je sacc tengok gila dah ramai orangg . kiteorangg pun panjat laa sampai tingkat empat . dapat lahh tengokk jugakk -..- . mula mula tengok Fara Fauzana , AG and Kieran . woahhh ! tak nampakk -____-' . HAHA , thenn ramai lahh artis naik pentas . Rabbani pun ada . suara mantapp babe ! :D 6ixth Sense pun ada wehhh :)

tengok punya tengok , sekali dah pukul enam . its time to BALIKK , haiyyaa . kiteorang pun turun dekat tingkat satu . usharr artiss , sekali diaorang turun pentas diaorang lalu sebelah kiteorangg wehhh ! shera dapat salam dengan Fizz Fairuz , as dapat urut bahu Zizan Raja Lawakk . aku ? dapat tengokk jee :D sebabb aku penyegann , HAHA . excited gilaa ahh time tuee , sampai jerit pun tak ingat ibu ayahh :P heehe . balik sempat lagi beli Donuts lagi , heee :D tapi malangg betul --'. tak dapat jumpa SHAHIEZY SAM :'( huaaaa~ tapi takpelahh , janji dapat tengokk Fizz Fairuzz :'D k bhaiiii !!