Wednesday, 29 June 2011

CM :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

hyee , you know what ? i had a crush with someone >< for me , mamat nie handsome and baik gilaa :D FT pun tak macam dia tauu :P kayyy , mula-2 aku suka biasa-2 je dekat dia , tapi sejak first time aku chatting dengan dia dekat facebook , perasaan suka tu makin berkembang :D sampai lhaa dia tegur aku dekat sekolah , buat flying kiss and cakap bye sayang bagai . yes , aku tahu dia gurau . but babe , dia macam tahu aku suka dia . arghhhh >< takutnya kalau dia tahu , sebab aku taknak kejadian tahun lepas berulang lagi --'.

CM , yaa i called him CM . cute aite ? :P tiap-2 hari kau buat aku rasa macam nak jerit "AKU SUKA KAUU , CM !" . hmmp , tapi lepas hari khamis nie (esok) , aku takut jee kalau kau dah tak tegur aku macam biasa :/ kau memang best bro , ISHH lagu dekat blog nie buad aku nak nangis pulakkkk :'/

ubah topic lahh , esok nak kawad weyyy ! untuk hari koko dan Puteri Islam dapat first place untuk perform , aku just like WTF -. .- aku dah laa first time jadi komander kawad koko , sakai lahh doe . geram je aku dengan si ****a* b*b* tue , grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ! dia lahh punca , bengang jee . ikut hati aku dah maki dah , tapi aku pikir dia senior and lelaki jee . aku harap sangatt platun aku ; Puteri Islam buat yang terbaikk . kalau tak , sia-2 jee korang datang tiap petang , serious aku cakap .

kayy laa , nak pergi prepare baju 3 pasang , tudung 2 helai , seluar 2 helai , stokin , and kasut 3 pasang . gila bapak banyakk , aku dah rasa jadi komander nie macam jadi kuli tau tak ? -. .- kbyeeee <3

Monday, 20 June 2011

24/7 bersama 1000d saya :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

hey heyyy , you know what ? first day aku dengan Canon EOS 1000d , aku dahh tangkap gambar sebanyakk hampir 150 gambar -.- yelaa , orang panggil hari excited . biasa laa kann XD thenn sana sini aku gendong camera tu , yelaa sayanggg tauu . bukan senang nak dapatt :) tapi susahh laa kalau ada orangg BATAK sangat nie sampai nak buat camera aku tu jadi harta sendiri , TAK BERAGAK laa kau minahh . grrrrr -. .- tahu laa kau first time pegangg , tapi agak-2 laa sikit . kita dah laa baru kawann , bagi adab sikit yee . orang lain pegangg aku takde nak kisah sangatt , tapi kalau kau pegangg . rasa macam nak haram kan jee *teruk aku nie --'.

weyyy , aku bukan apa . camera tu aku beli pakai duit sendiri , kalau apa apa hal aku yang tanggung tauu . kau ? buad dunno goyangg bontott , hahh bolehh jalannnnn ! dah laa aku kumpul duit sampai sanggup berlaparrr *gru gruuu , memang lahh aku kedekut . apa ? kau tak pernah beli benda berharga pakai duit sendiri eh ? OHHHH , patutlahhh tak pandai nak paham perasaan oranggg . huhhh , gerammmm nie .


terima kasih SHIRO , FAZ ZANA and ETTIE sebab sudi jadi model akuu :D 

Tuesday, 14 June 2011

Happy Entry :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

hyee koranggg , kayy this night aku dapat kesempatan nak update blog . because my eldest bro pergi tengok movie dengan Angah and Abang Lang ( Mimie Kahar's Bro ) :D kayy , along pun dah bagi green light pakai lappy dia . so , saya dengan berbesar hati ingin mengupdate blog saya ye alongg :DD kenapa 'Happy Entry' ? cause , aku ada cerita best laa koranggg . excited niee nak cerita dekat pembaca setia  . kayy , korang ingatt tak post aku yang lepas-2 nak DSLR camera tu ? hah , ingat en ? ni tadi , aku balik sekolahh . then lepak laa dalam bilik . tiba-2 mak aku panggil cakap abang aku nak cakap something . then , aku pergi lahh bilik abang aku tanya dia apa dia ? then dia pun cakap lahh ;

ni dik , angah ada deal . ada orang nak swap Galaxy Tab angah dengan DSLR . Canon Eos 1000d , okayy takk ?  angah ingat nak bagi dekat kau lahh , sebab ni minat kau kann . angah nak tolong kau lahh ,

alahaii , terharunyaa aku :') dalam terharu tu , ada jugak excited nyaa . then aku berpikir panjang mengenai 1000d itu . aku cek laa dia punyaa details semua , cek punya cek . 1000d tak bolehh buat video , aku just like WTH , MANN ! megapixels pun 10.1 mega jee , lagi lopek daripada 1100d -.- ishh , aku dah rasa macam segan laa kan nak pakai , sebab member aku pakai semua power-2 , sampai dekat aku ? haihhhhhh -. .- then aku pun berpikir banyak kali , siap tanya pendapat jipa lagi , tanya harga NEW DSLR lagi dekat izzati and amir semua . last-2 , jipa cakap ambik jelaa . daripada aku nak kena tunggu lagi bertahun . aku pikir pun , "hmm , betul jugak cakap kawan aku sorang nie" . then , aku buat keputusan okayy nak ambik camera tu . kena bayar bulan-2 dengan abang aku . habis aku , pokaii -.- HAHA .

excited gilaa nie woo , boleh laa lepas nie lepak dengan member tak rasa kekurangan en ? hihi :P deal abang aku ni esok pagi , tu yang kena confirm tu malam nie . WOHOOO , tak sabarnyaaa esokk >.< dan di kesempatan ini , ismah ingin mengucapkan bebanyak terima kasih kepada abangnyaa yang sangatt baik sanggup korbankan modal ,

Angahhh , Alonggg , Terima Kasih Yang Tak Terhingga . Dalam Tak Suka Adik Dekat Korang Pun , Mesti Ada Rasa Sayang . Yelaa , Hubungan Kita Kan Dah Macam air dicincang tidak akan putus :D SARANG HAE , Angah ( imran ) and Along ( idris ) 

 k , byee korangg . thanks sesangat sebab sudi baca , ILOVEYOUALL :*