Saturday, 27 August 2011

4ZMRD ♥

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

halllooooooooooo my dear reader . kayy , nak lahh story sikit en pasal classmates aku yang comel comel , cantik cantik , handsome handsome , kacak kacak semua nie ^^. ecehhh , diaorang memang comel , cantik , handsome and kacak Okayy ? heee , araso . firstly , semalam hari jumaat ada Majlis Khatam Al-Quran dekat sekolah aku , aku tak dapat nak join member member aku lepak cause aku dapat sumbangan , so naik pentas laa kann :D then , aku ada bawak camera . aku amanahkan ettie untuk pegang camera aku . so , dia and scha eira bantai lahh tangkap gambar merepek repek . HAHA

kayy , aku skip cerita . dalam class , Ouhhh Goshhhh . sumpahh best gilaa sebab langsung tak belajar . yelaaa , last sekolahh sebelum cuti raya , siapa yang nak belajar kan ? HAHA , aku kann bawak camera . so , apalagi laa kann . sampai dua album dalam fb aku gambar semalam je --'. bythewayy , alang alang korang dah baca nie , aku nak bagitau sikit lahhh kann .

aku , ieysismahh nak korang semua 4ZMRDians tahu yang aku sekarangg memang dah sayang gilaa dekat korang expecially , Husnul and atin . sumpahh cakap , setiap pagi aku pikir datang sekolahh nak belajar , gelak ketawa , nangis , kecoh dengan koranggg . yes , dulu memang aku like benci gilaa duduk dalam class . but now , when aku dah datang sekolahh rasa macam taknak balikk pun ada . sebab apa ? sebab korang best gila , korang awesome , and segalanyaaa . so , friends .

aku sayang koranggg , aku taknak hilang korang . sekarang nie musim orang balik raya , aku nak korang take care . semoga sampai kampung dengan selamat dan balik ke shah alam dengan keadaan selamat jugakk . aku nak , takde sorang punn yang tinggal , aku taknak baca pasal korang dalam newspaper , and aku taknakk ada buah hati aku yang hilang jari , tangan , kaki , kepala dan etc . kalau ada , aku menangis 3 jam tak henti , tahu takk ? .

kay readers and bloggers , terima kasih kerana sudi menjengah blog saya :) saya nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan ,


SELAMAT HARI RAYA , MAAF ZAHIR DAN BATIN . 




 lotsoflove , ieysismahh :)

Saturday, 20 August 2011

Barbeque ,

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

halllloooooooooo sayang sayang semuaaaa :D wohooo , sangat excited nak story morry dengan koranggg . Okayy , lets start , memandangkan korang dah baca tajuk . so korang tahu laa kann pasal apa entry kali nie ? Hari Khamis lepas bersamaan 18 August 2011 , kelas aku yang tercinta adalahh plan nak buka puasa sama sama dengan Puan Maslitah cikgu sejarah kitaorangg . Then , plan semua menjadi lahhh . buka puasa dekat rumah Bella .  fuhhhh , aku datang datang jee dah ramai dekat sana dengan budak lelaki berkumpul depan rumah semua . segannnnyyyyaaaaaa ><' then aku buat slamber jelaa , then diaorangg yang berkumpul tu tegur aku ; "ismahhhhhh~" aku was like O.o dalam hati aku ; "macam mana nie , macam mana nie ?" then terus je cakap hyeee , dengan cover cover senyum .


tahu takk , bahu aku dah penuh ? dua beg aku bawakk , beg untuk telekung and beg untuk cameraaa . gila babenggg --'. dah lepas tu aku buat lahh apa yang patutt , then bakar bakar semua dekat court @ gelanggang sepak takraw . tak jauhh pun daripada rumahh Bella . budak lelaki yang buat kerja pembakaran semua nie HAHA . menu barbeque kitaorang :


i - Ayam
ii - Sotong
iii - Kerang
iv - Sausage


memangg best gilaaa malam tuhhh . semua orang happening . aku jadi budak peramahhh , tak segan langsung nak cakap dengan budak lelaki semuaaa :D bestt gilaaa lahhh , tangkap tangkap gambar *macam biasa lahhh :P . malam paling indahh buat aku dan classmates :') then , dah habis makan makan . sorang sorang balikk . aku orang paling last balikk , pukul 11.15 baru abang aku sampai ambik aku dekat rumah Bella , sempat lahh aku berborak dengan Cikgu Nasri . then balik rumahh , nasib aku baikk sebab ibu dengan ayah tak bising punn . aku rasa en , tahun nie memang best . aku nak keluar dengan kawan kawann masa bulan Ramadan nie . senang je ibu bagi greenlight , Alhamdulillah :'D


Okayyy korangg , ini sedikit sedutan gambar daripada camera aku dan Amir Fauzan , Enjoyyyyy :)


Ayam barbeque :D
from left - Ieys , Loy , Jihan and Husnul :)

from left - Ieys , Jihan , Tyara , Azam , Amir , Nrl Ain , Fatihah Abd and Husnul :)

Azam dengan Teha --'.
kbyeeee , Goodnight , Selamat Bersahur dan Selamat Berpuasa :D


 lotsoflove , ieysismahh :)

Tuesday, 16 August 2011

Ramadan 2011/1432h

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

tup tap tup tap dah masuk bulan Ramadan , kan ? heshh , memang tidak disangka sangka . ohh yaa , i know that aku update pasal Ramadan is too late . but , aku still nak update pasal Ramadan . Ramadan tahun nie , paling tak syok buat aku weyy . kenapa ? its because , sahur je sama sama . buka puasa , semua hilang entah kemana termasuk aku :> HAHA , but aku okayy lagi . baru sekali kot tahun nie , hari sabtu lepas tu punn dekat KFC dengan ex-classmates semua . hmm , boringg . dah laa tahun nie Ramadan kakak takde sebab kakak dekat UiTM Malacca . so , selalunya buka puasa tiga orang je . aku , adik aku and ibu tersayang . abang-abang ? bersama girlfie mereka lahh --'. takpelahh , orang couple memang macam tu . aku faham :'>


ouhh , btw kelas 4 Zamrud masuk Choir untuk hari kemerdekaan nanti . for sure laa ada aku :D nantikann kemunculan kami di pentas nanti :P hmm , TRIPLE A : Azam , Amirul and Amir . gyeahhh , they're too awesome . dalam kelas , diaorang laa yang sangat kecoh dan sangat bising . ouhh , plus Zaquan and Izzat , diaorang lebih menggamatkan , pecah perut sampai aku gelak menangis-nangis duduk dekat depan tu . ahaha , aku punn taktauu kenapa aku story pasal diaorang . haihhh , bulan Ramadan nie diaorang lima orang nie bertambah active tahu tak ? heshh -.-

kayyy , ni sebahagian pict aku pergi berbuka puasa dekat KFC 18 , 14 august 2011 :)

Okayy , aku tengok Nasrul dalam pict nie tersangat comell , HAHA xD

Ariff J (jawa) xD

Fadzly ft Fatihahh :D

Mia , Anis , Teha , Ebbyt , Jane , Tyara , Zaty , Ettie and Me ! :D

kayy , terima kasih membaca ^^.


 lotsoflove , ieysismahh :)