Thursday, 29 December 2011

Aura Opick

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

heyy , ni nak tanya . korang kenal Opick tak ? mesti kenal kann . hah , tak kenal ? K lahh , aku tunjuk gambar dia kejap .


hoyehhh , inilahh Opick . Beliau ini penyanyi daripada negara jiran , iaitu Indonesia :) ohh , kenapa dengan dia ? and kenapa title entry kali ni 'Aura Opick' ? teruskan membaca , muehehe :3

cenggini ceritanyaa , aku ni selalu layan drama drama melayu . lagi lagi dekat tv3 . then , pada awal tahun nihh aku dok tengah sedap layan drama , tetibe ada play satu background music . aku dengar lagu tuh , fuhhh kemain sedappppp , syahdu je aku dengar . aku cari cari , but tak jumpa . sampai lahh sekarangg ni , hujung tahun ! masa tengah sesedap tengok Tentang Dhia , ada lagi keluar lagu tu . aku dengan  bengangnya , try cari lagu lagu Opick dekat youtube , kot kot lagu yang aku dengar kat dalam drama tu kepunyaan dia .

cari punya cari , play punya play . aku pun terplay satu lagu Opick ni tajuk dia 'Dengan-Mu Aku Hidup' , fuhhhh aku pun terus like "Arghhhhhh! finally jumpa jugakk lagu nih" , kannnnnn . then , aku download . lagu yang korang tengah dengar kat blog aku nilahh lagunyaa . bestkan ? tenang je hati bilaa dengar :) dengan lagu tu , dah buat aku terpikir akan dosa dosa yang telah aku lakukan selama ini , dan insyaAllah mulai hari ini aku berazam untuk cukupkan solat lima waktu sehari semalam aku yang selama ni tak berapa nak penuh -.- 

see , dengan mendengar lagu lagu bergenre ketuhanan yang dinyanyikan oleh Opick ni je pun dah membuatkann aku rasa diri aku ni macam banyakkkkk sangat dosa , dan ingin bertaubat . SubhanaAllah , sesungguhnya Engkau mempunyai 1001 cara untuk membuat hamba-Mu menyesal dan bertaubat .

Pada-Mu ku berserah ,
Pada-Mu ku berpasrah ,
Hanyalah pada-Mu ,
Hanyalah untuk-Mu ,
Hidup kan dijalani .

Saturday, 24 December 2011

My Bestfriend Till Die , Scha Eira .

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

okehh , as korang baca dekat title . entry nih 100% pasal bestfriend saya yang famous dengan nama facebooknya ,  Scha Eira . emm , aku rasa membahasakan diri dengan perkataan "saya" sangatlahhhh pelikk . yelahh , aku ni kan jenis brutal daun semalu gituww :P

Dia , seorang kawan yang sangat disenangi ,
DIa , seorang sahabat yang sangat gila gila ,
DIa , seorang rakan yang sangat disayangi .

Siti Nurshahirah Bt Jasmi , kau member aku sejak kita darjah lima lagi kan babe :) but , time tuh kita tak berapa nak rapat lagi sebab first time sama kelas . then , darjah enam kita sama kelas lagi . sejak tuh , kita mula rapat dan menjadi bestfriend . kau duduk dengan aku dekat tiga meja paling depan sekali berhadapan dengan meja cikgu . tidur , tak siap kerja itu memang perangai kita masa darjah enam . then , naik form one aku dengan kau berlainan kelas . masa tuhh , aku dengan kau jadi tak rapat balik sebab kita berlainan kelas then kita dah jumpa kawan baru masing masing . naik form two , kita still berlainan kelas but kita agak rapat sebab aku dengan kau sama sama pengawas pusat sumber . then , ada pergaduhan berlaku melibatkan seorang perempuan yang TAK GUNA telah merampas kau sebagai kawan aku . sejak tuh , aku dengan kauu dah tak berapa rapat but still bertegur sapa . then , form three , masih lagi berlainan kelas . dan kita masih lagi tak berapa rapat . sehinggalah satu hari kau pulak yang bergaduh dengan betina haktuihh tu .

then , form four . yaa , this year 2011 :) aku dengan kau plus dengan zana jadi rapat gila gila sebab kita buat aktiviti yang sama atas alasan pusat sumber . pusat sumber tulahh yang banyak melakar kenangan manis kau dan aku *lagu sayang menyayang kejap xD then , tiba tiba pada penghujung tahun . kau cakap kau nak pindahh . kau tau macam mana perasaan aku ? hati aku jadi sayu , hampa , sedih semuanyalahh package ! :P haihh , next year takde  dah nak lepak library sama sama , kawad sama sama , balik sama sama , hmm rasa macam nak menangis bila mengenangkannyaa pun . aku selalu tengok tengok gambar kita dekat library dalam camera aku , bila tengok gambar gambar tuh mesti terpikir ; macam mana lahh next year without kau shiroo ! :'( kau tau tak , aku , zana , ettie , as , fara and all your member sayang gilaaa dekat kau . hm , ni adalahh sepatah beribu ribu kata untuk kau .

Shiro , ingat . kitaorang dekat sini sentiasa ada untuk kau . kitaorang takkan lupakan kau lagi lagi aku dengan zana :') aku pun harap kau takkan lupakan kitaorang . kitaorang sayang kau , shiro . nanti dekat sana belajar rajin rajin tau ! next year SPM kannn :D em , akhir kata dari aku ...


Scha Eira , Saranghae 
 



-updated-
-6 a.m. 25 December 2011-
P/S - saya ingin memohon kemaafan di atas segala ayat ayat nerd dan dramatis dalam entry saya nih .