Saturday, 19 May 2012

'Fairytales' Do Come True :') READ THIS !


assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

hey awak awak semuaa ^^ eh , aku rasa kan . start from entry ni , aku nak bahasakan diri aku sebagai 'saya' . well , aku rasa dah tiba masanya aku jadi lebih bersopan dengan pembaca sekalian , kan ? :D k , saya nak cerita sikit dekat awak awak semua pasal satu love story yang sangat touched , happy , 'dream comes true' and apa apa je yang berkaitan dengan BAHAGIA . macam ni , actually saya tengah boring boring carilah shawl tutorial dekat youtube , then saya ada terjumpa satu tutorial video ni .


oh my ! bagi saya video ni gedik okayy . then saya ada tengok lagi satu tutorial video




masa saya tengok video yang second nih , bagi saya girl dalam video tu sangat sangat comel dan manis orangnya :D then saya baca top comments and komen komen yang lain sekali . then saya ada terbaca satu komen ni dan saya tertarik dengan komen tu , seriously (Y) dalam hati saya rasa macam ; dah kahwin dah dia ni ? then saya bukak lahh channel si youtuber yang buat shawl tutorial tadi , then saya terkejut sebab saya ada nampak video propose yang paling sweet saya pernah tengok ada dekat channel dia . then saya scroll bawah bawah , rupanya video yang pertama saya tengok tu adalah orang yang sama dengan dekat video tutorial yang kedua .

then saya terus like ; Ya Allah , dah kahwin ? rasanya macam hari tu je baru tengok video yang suami dia propose dia pakai gambar gambar dekat DSLR camera . auwhhh , so sweet you knoww :D then , saya bukak lagi video video yang lain . adalah satu video ni saya bukak , dia buat jalan cerita dari mula suami dia propose dia sampai dia dah kahwin semua , then sampai satu part yang abah dia cakap ; "Abah serahkan awak dekat soffian" , Oh ya Allah ! saya terus menangisss sampai habis video tu . masyaAllah , betapa tersentuh nye hati ku ini :'/ *sobsobs . saya taktau kenapa saya menangis , mungkin sebab saya pun inginkan jalan cerita cinta yang sama dengan kak dena ni :') haaa , nak tengok video love story kak dena ? nahh tengok ni ! :D



haaa , dah tengok ? sosuwwwiiiitttt kan kan ? >.< hmmm , kalau kak dena baca entry ni . saya nak ucapkan

SEMOGA IKATAN PERKAHWINAN KAK DENA KEKAL SAMPAI KE SYURGA , SEMOGA KAK DENA DAN ABANG SOFFIAN BERBAHAGIA SELALU SEHINGGA KE ANAK CUCU :')


بارك الله لكما وبارك عليكما وجمع بينكما في خير


k lah korang semua . sampai dekat sini je entry blog saya kali ni ! bagi yang dah pernah baca tu , i'm so sorry sebab sebenarnya yang sebelum ni tak habis update lagi , tergendala sebab masa update tu dah malam sangat . so , publish jelahh . HOHO , sorry :P k lah , jumpa lagi dalam entry yang seterusnya ! annyeong , sayonara and adios ! Assalamualaikum warrahmatullah hiwabarukatuh :)

Wednesday, 16 May 2012

Sambutan Hari Guru SMKS 24(2) 2012 :D

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

hehh , hye korang ! :D eh , aku tetiba rajin doe nak update blog HAHA . ohh mungkin sebab kali ini berkaitan dengan hari guru :D okaayyy , tahun ni punya sambutan hari guru best jugakk lahh . but , yang tak best nye banyak junior yang conquer . senior (form five) semuaa takde main peranan apa pun -.- hohh , sedihh ! k lahh , tadi memang best lahh sebab cikgu cikgu semua comel comel belaka kalah hari kanak kanak xD hahah , sorry cikgu :P memandangkan aku type ni pun sambil layan twitter mmg malas lahh aku nak sambung panjang panjang dahh , HAHA . k lahh , enjoy lahh gambar gambar ni ye . adios ! :)

karya agung Pn. Suzzana , lawaaaa :D

acara perasmian ; bebas burung bebas :D

permainan cikgu cikgu ; passing getah menggunakan straw :D

wow , style kan cikgu cikgu kite :3

Cikgu Zul main tipu :P

"mana aci , dia ambik dua !" - ala omey omeyy je cikgu cikgu ni ^^

cikgu kemain lagi berlari ye :D

musical chair ; 4 finalist cikgu perempuan :D

Cikgu Zul berebut kerusi sampai tergolek xD

lari cikgu , lari ! :D

omey Cikgu Wahidah main musical chair :D

sekolahku 'tercinta' , HOHO :D

]
cikgu india praktikal :)

dikir cikgu :D

bebudak silat

Ustaz Zaidi ^^

Cikgu Suzzana dengan Cikgu Rosliza ingat music dah habis xD HAHA


k tu je dapat tunjuk :D untuk lebih banyak gambar sila ke facebook saya ye :) search je ieys ismah . hee , comel kan semua cikgu cikgu ni ^^ dengan kesempatan ini , saya nak ucapkan selamat hari guru kepada semua guru yang pernah mengajar saya di ;

Tadika Kemas Batu Tiga (2001)
Sekolah Kebangsaan Seksyen 20 (2002-2003)
Sekolah Kebangsaan Seksyen 24 (2004-2007)
Sekolah Agama Nurul Hidayah Batu Tiga (2002-2003)
Kafa Integrasi Madrasah Al-Ehsaniah (2004-2007)
Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 24(2) (2008-2012)
*tiru iqa (syafiqah osman) HOHO (Y) *sorry

SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA GURU DI MALAYSIA :D

K lah , berjumpa lagi di entry seterusnya . bye bye , annyeong , sayonara and adios ! assalamualaikum warrahmatullah hiwabarukatuh ! :)

Saturday, 28 April 2012

Kembara Puteri Islam

assalamualaikum and salam satu malaysia to all reader :)

heyy olls :') dah hampir 4 bulan seyhh aku tak update blog aku yang tersayang nihh :* hmmm , bukan aku taknak update ye , but aku takde benda nak story dekat korang . kalau ada pun , aku malas nak type pepanjang . sowi :'3


hee , kalau aku update blog but post gambar jee boleh tak ? Hihihi , sumpah cakap aku malas gilaaaaa nak type -.- k , aku nak tunjuk beberapa gambar aku pergi Kembara Puteri . Kembara Puteri ni macam kem jugak , but ini kem satu hari . so , hope korang enjoy lahhh gambar gambar dekat bawah niii :D


K , budak ni Nina nama dia . Leader untuk group aku , dan dia sangat berkenan dengan ular . Haha , tahniahh lahhhh -.-


This is the most beautiful Masjid in the world ; Masjid Negeri


Then kiteorang ada melawat Makam Diraja Sultan :)


Masing masing kepenatan ye kak :P


Muka budak gemok kelaparan tengah bantai roti inti cokelat :D


Sesi bergambar ; inilahh ahli ahli Puteri Islam yang join Kembara Puteri , Awesomeee girrlllllsssss :D


Sesi bergambar kawan kawan aku pulak ft bebudak SMKS 16 daebak ! <3


K , ni yang ada aku pulakkkk :D but , kenapa aku macam terpinggir -.-


Okayy , thats all untuk entry kali ni . sorry lerwww , blogger korang yg sorang ni pemalas orangnyeee , Bhahah xD k , seee yaaa ! Assalamualaikum :)